15. maj 2024 09:05

Marija Zaharova: Blinken je došao u Kijev da se ruga i podsmeva Ukrajincima

Izvor: TANJUG

podeli vest

Marija Zaharova: Blinken je došao u Kijev da se ruga i podsmeva Ukrajincima

Foto: Shutterstock.com/lev radin, arhiva

MOSKVA - Poseta američkog državnog sekretara Entonija Blinkena Kijevu i njegov nastup u jednom od lokala u ukrajinskoj prestonici izgledaju kao da je američki zvaničnik došao da se ruga i podsmeva ukrajinskom narodu, za čije trenutno stanje SAD snose krivicu, ocenila je portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova za radio Sputnjik.

"Ja bih lično sugerisala da su sve ove pesme sa gitarom, ova opscenost u načinu iznošenja informacija od samog Blinkena, ovaj prezir, ova apsolutna arogancija, ovaj stalni cinizam... Imam osećaj: možda je to namerno? Ili se ovo možda smišljeno radi na ovaj način? A možda je u pitanju đavolski ples na ukrajinskim kostima američkih mentora Zelenskog", istakla je Zaharova, prenosi RIA Novosti.

Ona je podsetila da postoji mišljenje da se zločinac uvek vraća na mesto zločina.

"Možda je to ista priča, svi ovi američki zvaničnici odlaze tamo da se ponovo rugaju, da budu svedoci svog krvavog dela i samo ih ismevaju", naglasila je Zaharova.

Blinken je u utorak otputovao u iznenadnu posetu Kijevu kako bi "poslao snažan signal podrške Ukrajincima koji se trenutno nalaze u veoma teškom trenutku".

Tokom posete, Blinken se u jednom od prestoničkih kafića pridružio lokalnom bendu kako bi izveo pesmu "Rockin' in the Free World" Nila Janga.

Video snimci koji kruže Instagramom prikazuju Blinkena kako peva i svira gitaru zajedno sa drugim muzičarima na sceni.

Blinken je poznat po svojoj ljubavi prema muzici, koju je nazvao svojom "najvećom nepolitičkom strašću".