30. maj 2024 17:32

Stiven Sigal pozvao na ujedinjenje protiv "zla zapadnog sveta" i "borbu za istinu"

Izvor: TANJUG

podeli vest

Stiven Sigal pozvao na ujedinjenje protiv "zla zapadnog sveta" i "borbu za istinu"

Foto: Shutterstock.com/Markus Wissmann, ilustracija

MOSKVA - Specijalni predstavnik ruskog Ministarstva spoljnih poslova za humanitarne odnose, američki glumac Stiven Sigal pozvao je danas svet da se ujedini protiv "zla zapadnog sveta" i da se "bori za istinu i pravdu".

Sigal je na ceremoniji dodele državnih nagrada u Katarininskoj sali Kremlja, nakon što mu je uručen Orden prijateljstva, rekao da je "rat u koji smo sada umešani" započeo i finansirao Zapad.

Naglasio je da je to "rat dobra i zla" i da svi regioni, sve zemlje i svi narodi moraju da se ujedine umesto da budu kontrolisani "medijskim lažima".

"Ceo svet je opasno blizu Trećeg svetskog rata. Suočavamo se sa istim čudovištem koje pokušava da proždre, osvoji i preuzme kontrolu nad celim svetom kroz laži, dezinformacije i manipulacije", dodao je on.

Ocenio je da je porteban "doprinos obrazovanju onih koji ne vide šta se zaista dešava", prenose RIA Novosti.

"Budimo obrazovani ljudi koji razumeju šta je propaganda, a šta je istina. Pozivam sve koji to razumeju da se udruže u borbi za istinu i pravdu", poručio je.

Sigal je takođe primetio da je pre početka rata u Ukrajini u različitim zemljama došlo do raznih nemira, koji su, kako je naveo, "otrov" za ceo svet.

Sigal je takođe istakao da je većina okupljenih u Katarininskoj sali Kremlja "dala ogroman doprinos odbrani otadžbine, a posebno ruski predsednik Vladimir Putin".