26. jun 2024 13:07

Dačić sa slovačkim kolegom na marginama Salcburškog foruma o unapređenju saradnje

Izvor: TANJUG

podeli vest

Dačić sa slovačkim kolegom na marginama Salcburškog foruma o unapređenju saradnje

Foto: TANJUG/OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE

SALCBURG - Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić razgovarao je danas na marginama Salcburškog foruma sa ministrom unutrašnjih poslova Slovačke Republike Matušem Šutaj-Eštokom o daljem unapređenju saradnje dve zemlje u oblasti unutrašnjih poslova.

Ministri Dačić i Šutaj-Eštok ocenili su da je saradnja između policija dve zemlje na intenzivnom nivou i da postoji prostor za njenim unapređenjem u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala, terorizma i iregularnih migracija.

Na sastanku je konstatovana dobra politička i ekonomska saradnja dve zemlje i izraženo uverenje da će takve dobre odnose snažno pratiti i saradnja dva ministarstva unutrašnjih poslova, saopštio je MUP.

Dačić je zahvalio na istrajnosti i principijelnom stavu Slovačke Republike da poštuje teritorijalni integritet i suverenitet Republike Srbije nepriznavanjem jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova.

Šutaj-Eštok izrazio je zahvalnost Dačiću na podršci koju je pružio slovačkom narodu i Vladi ove zemlje povodom napada na premijera Roberta Fica.