28. jun 2024 14:31

Holandija: Lokalne vlasti smatraju da izbeglica ima duplo više od zvaničnih podataka

Izvor: TANJUG

podeli vest

Holandija: Lokalne vlasti smatraju da izbeglica ima duplo više od zvaničnih podataka

Foto: shutterstock.com/Flying object, ilustracija

HAG - Vlasti u brojnim holandskim pokrajinama i opštinama veruju da je u Holandiji prisutno dvostruko više migranata nego što je to evidentirala zvanična državna statistika i upozoravaju na veliki rizik od eksploatacije.

Mnogi predstavnici lokalnih vlasti u Holandiji smatraju da zvanične statistike pokrivaju približno samo polovinu stvarnog broja radnika migranata koji su iz drugih evropskih država došli u Holandiju, prenosi portal NL Tajms.

Lokalni i pokrajinski lideri žele da nova vlada izradi realan dugoročni plan za rešavanje ovog problema i da se odrekne nejasnih izbornih obećanja i neumerene retorike desničarskih stranaka PVV, VVD, NSC i BBB koja ih je i dovela do pobede na izborima.

Vlasti Roterdama veruju da u gradu živi više od 80.000 ljudi iz istočne i centralne Evrope, ali su zvanični podaci prikazali da ih ima ukupno 41.000.

Portal NL Tajms navodi primer grada Ajndhovena za koji se smatra da ima 34.000 izbeglica, ali prema informacijama lista Telegraaf, stvaran broj je verovatno bliži cifri od 70.000.