9. jul 2024 19:25

Dženet Jelen: Bajden je izuzetno efikasan na sastancima na kojima učestvuje

Izvor: TANJUG

podeli vest

Dženet Jelen: Bajden je izuzetno efikasan na sastancima na kojima učestvuje

Foto: Comcast via AP Images/Paul Morigi

VAŠINGTON - Ministarka finansija SAD Dženet Jelen izjavila je danas da je američki predsednik Džozef Bajden izuzetno efikasan na sastancima na kojima učestvuje, a kojima je ona prisustvovala.

Jelen je to rekla članovima Odbora za finansijske usluge Predstavničkog doma američkog Kongresa na pitanje da li je videla bilo kakav dokaz za pad Bajdenovih mentalnih ili kognitivnih sposobnosti, preneo je Rojters.

Jelen je rekla da ne zna da među američkim ministrima postoje bilo kakve rasprave o tome da se treba pozvati na 25. amandman Ustava SAD, koji omogućava potpredsedniku i članovima kabineta da se izjasne o tome da predsednik nije u mogućnosti da vrši svoja ovlašćenja i dužnosti

i da se zbog toga njegove dužnosti mogu preneti na potpredsednika.

Jelen je odbila da kaže kada se poslednji put lično srela sa Bajdenom.

Bajden se već suočava sa povećanim pritiskom unutar svoje stranke da se povuče iz trke za reizbor za predsednika nakon što je doživeo debakl tokom televizijske debate sa Trampom prošlog meseca, preneo je Hil.

Bajden je rekao da namerava da ostane u trci i u ponedeljak je ponovo odbacio pozive da odustane u pismu demokratama u Kongresu, pozivajući ih da se ujedine iza njegove kandidature.

Potpredsednica SAD Kamala Haris je u više navrata spominjana kao potencijalna zamena za Bajdena, ukoliko odluči da napusti trku, iako je prošle sedmice jasno stavila do znanja da podržava da Bajden ostane kandidat.