13. maj 2024 14:12

Vlasnici trajnih karata za Albert Hol prodavali karte za dobrotvorne koncerte

Izvor: TANJUG

podeli vest

Vlasnici trajnih karata za Albert Hol prodavali karte za dobrotvorne koncerte

Foto: Shutterstock.com/Dan Breckwoldt

LONDON - Londonska Kraljevska dvorana Albert Hol umešana je u skandal nakon što su imućni naslednici optuženi da koriste svoje trajne karte da bi profitirali od dobrotvornih nastupa slavnih muzičara namenjenih prikupljanju sredstava za mlade obolele od karcinoma (Teenage Cancer Trust).

Prema osporavanom, ali važećem modelu vlasništva Kraljevske dvorane Albert Hol, četvrtina od ukupno 5.272 mesta je u vlasništvu 316 naslednika i naslednika prvobitnih donatora koji su finansirali osnivanje i izgradnju ove kulturne institucije 1867. godine, navodi londonski Gardijan.

Rodžer Daltri, pevač grupe Hu, koji je ovog proleća nastupao za Teenage Cancer Trust, doveo je u pitanje moral onih koji su umešani, a dobrotvorna organizacija se požalila da su ulaznice imućnih pretplatnika prodavane radi "privatne dobiti".

Mnogi suvlasnici sa trajnim kartama dozvoljavaju da se njihova sedišta prodaju na blagajni za dobrotvorne predstave, ali se pokazalo da su neki ostvarivali zaradu tako što su svoja mesta prodavali preko interneta.

Ulaznice za nastup grupe Hu u martu 2024. godine bile su ponuđene za kupcima 139 funti na jednom sajtu za prodaju karata.