18. april 2024 19:05

Nenad Stevandić: Do pobede ostajemo složni, nesalomivi i jedinstveni

Izvor: TANJUG

podeli vest

Nenad Stevandić: Do pobede ostajemo složni, nesalomivi i jedinstveni

Foto: Tanjug/video

BANJALUKA - Predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić poručio je danas da Srpska neda svoje, neće tuđe i da je sto puta jača nego se to čini.

Stevandić je na narodnom mitingu "Srpska te zove" na prepunom banjalučkom Trgu Krajina poručio da se ovako veliki broj ljudi na ovom istom mestu okupio i pre 34 godine, kada su odlučili da se Srbima ne ponovi Jasenovac, Jadovno, Stara Gradiška, da nam, kako je rekao, episkopa ne zakolju i bace u jamu.

"Ali sve to ogorčenje i bol od nas nije napravilo neljude. Niste čuli sa ovog mesta nijednu ružnu reč za Bošnjake i Hrvate. To je veličina našeg naroda, mi znamo da cenimo tuđe suze", poručio je Stevandić.

Mi, kazao je, znamo koja je odgovornost na nama da sačuvamo Srpsku kao državu mira.

"Svi koji su za mir i koji vole svoju decu su dobrodošli i Srpska im je otvorila vrata i oni su nama. Ali niste dobrodošli ako ne želite mir i ako želite Srpsku da proglasite genocidnom, da nas kažnjavate, a naciste nagrađujete", rekao je Stevandić.

U našem srcu, istakao je, nema mržnje, ništa ne osvajamo, niti pretimo, ali u našem srcu nema ni straha.

"Naš narod je svoju pravdu izvojevao svojom borbom ...i nikada sa ove strane Drine, nikada na ovim prostorima nije bilo ovoliko jakih i odlučnih ludi, koji svoju decu i Republiku Srpsku ne daju", rekao je Stevandić.

On je zahvalio svima koji su večeras došli na Trg Krajina, ali je zahvalio i onima koji nisu hteli da dođu.

"Njih se ne odričemo, doćiće sutra. Srpska se nikog ne boji... vlast narod, teritorija, institucije, odgovornost i postupanje po zakonu...Nedamo svoje, nećemo tuđe, najjači smo danas šta god mislili o nama, Srpska je sto puta jača nego vam se čini. Do pobede ostajemo složni nesalomivi i jedinstveni", poručio je Stevandić.