17. april 2024 19:58

Španski teniser Rafael Nadal eliminisan u drugom kolu turnira u Barseloni

Izvor: TANJUG

podeli vest

Španski teniser Rafael Nadal eliminisan u drugom kolu turnira u Barseloni

Foto: Shutterstock.com/Salty View, arhiva

BARSELONA - Španski teniser Rafael Nadal eliminisan je u drugom kolu turnira u Barseloni pošto ga je rezultatom 2:0 pobedio Australijanac Aleks de Minor rezultatom 2:0 (7:5, 6:2) za sat i 52 minuta.

Odmah na startu prvog seta Australijanac je napravio brejk, ali je Nadal ubrzo zatim uspeo da izjednači na 3:3. Kod rezultatata 5:5 De Minor pravi novi brejk, a zatim ga potvrđuje na svoj servis i dolazi do 1:0 u setovima.

Nadal, 644. na rang listi, nije uspeo da se ozbiljnije suprotstavi De Minoru u drugom setu. Jedanaesti sa ATP liste je napravio čak tri brejka u drugom setu i rutinski priveo neč kraju.

Protivnik Australijancu u osmini finala biće pobednik meča Danijel Altmajer (Nemačka) - Artur Fis (Francuska).

 

Mislim da je ovo bio moj poslednji meč u Barseloni

Španski teniser Rafael Nadal rekao je posle poraza od Australijanca Aleksa de Minora u drugom kolu turnira u Barseloni da mu je današnji meč verovatno bio poslednji na tom turniru gde je podizao pehar 12 puta.

"Ne govorim definitivno o konačnom oproštaju, uvek navodim 'skoro sigurno' ili 'mislim'. Život mi jasno pokazuje put. Mislim da je to bio moj poslednji meč u Barseloni. Pobediti 12 puta bilo je nezamislivo. Mogu samo da vam kažem hvala. Napravio sam priču koja do sada nije bila napravljena, odlazim miran", rekao je Nadal na konferenciji za medije posle poraza od De Minora, a prenosi španska "Marka".

Nadal (37) je juče pobedio Italijana Flavija Kobolija rezultatom 2:0 (6:2, 6:3), a danas ga je Australijanac savladao rezultatom 2:0 (7:5, 6:1).

"Odlazim iz Barselone uveren da sam napravio korak napred, ali danas nije bio dan kad sam morao da budem dobro, nije bio dan da ostavim sve i umrem. Da vidimo da li ću u Madridu moći malo više i još malo u Rimu, zatim u Parizu. Imam sad sedam dana da treniram za Madrid", dodao je Nadal.

Izrazio je zadovoljstvo što se vratio na teren prvi put od januara. "To što sam mogao da igram ovde je već bila odlična vest. Danas se nije radilo o pobedi, već o tome da izađem zdrav. I to se desilo. Još nije bilo vreme da se traži herojstvo. Nisam mogao sebi da dozvolim da igram više od dva sata", zaključio je Nadal.