3. avgust 2023 16:11

"Kućica zdravlja" nastavlja sa radom do 18. avgusta kod Kalenić pijace

Izvor: TANJUG

podeli vest

"Kućica zdravlja" nastavlja sa radom do 18. avgusta kod Kalenić pijace

Foto: Tanjug video

BEOGRAD - “Kućica zdravlja”, svjevrsna mobilna ambulanta, zbog velikog interesovanja građana, produžiće rad kod Kalenić pijace do 18. avgusta, do kada će svi građani moći da obave besplatne preventivne preglede, saopštila je danas Gradska opština Vračar.

“Zbog velikog odziva i interesovanja, Gradska opština Vračar kao lokalna samouprava koja brine o svojim sugrađanima, nastavlja sa realizacijom projekta 'Kućica zdravlja'. Cilj nam je da zdravstvena usluga bude dostupna svakom građaninu pođednako. U svojevrsnoj mobilnoj ambulanti, na najprometnijem mestu na Vračaru, na platou kod Kalenić pijace, medicinski timovi svakodnevno obavljaju različite vrste pregleda bez zakazivanja, uputa i zdravstvene knjižice", izjavio je predsednik Gradske opštine Vračar Milan A. Nedeljković

"Svakodnevno razgovaram sa svojim sugrađanima, te smo stoga podržali njihovu inicijativu da se u okviru pregleda koji obuhvataju prevenciju dece i omladine 'Family day', pored pregleda fizijatra i stomatologa, obavlja i specijalistički pregled pedijatra”, kazao je Nedeljković.

On je pozvao sve građane da budu odgovorni prema svom zdravlju i posete 'Kućicu zdravlja' kako bi napravili korak napred ka zdravijem i kvalitetnijem životu.

Projekat je zamišljen tako da je svaki dan posvećen različitom tipu pregleda.

Jedino će se nedeljom, na dan posvećen porodicama sa decom, timu priključiti i pedijatar koji će davati savete oko fizičkog i emotivnog razvoja deteta, dojenja, obavezne i preporučene imunizacije, nege, ishrane i pravilnog sna deteta.

Ponedeljak ostaje rezervisan za sve koji imaju ili sumnjaju na kardiovaskularne probleme, utorak je posvećen ženskom zdravlju, sreda prevenciji jedne od najčešćih bolesti građana Srbije - dijabetesu, četvrtak je posvećen penzionerima i petak očnim bolestima.

Prvi dan vikenda rezervisan je ponovo za najstarije sugrađane, penzionere, dok se nedeljom “Kućica zdravlja“ otvara za porodice sa decom.