15. oktobar 2023 09:50

Beograđani izrazili zadovoljstvo početkom grejne sezone

Izvor: TANJUG

podeli vest

Beograđani izrazili zadovoljstvo početkom grejne sezone

Foto: Tanjug video

BEOGRAD - Grejna sezona zvanično počinje danas, a građani Beograda sa kojima je razgovarao Tanjugov reporter saglasni su da je pravo vreme da radijatori postanu topliji, budući da se, prema prognozi meteorologa, već u ponedeljak očekuje osetno zahlađenje.

"Sutra se i očekuje pogoršanje vremena i mislim da je za starije i za decu potrebno da imaju grejanje", rekla je jedna od naših sagovornica.

Stanovnik Obrenovca kaže da je njegov radijator već topao i ističe da nema baš nikakvih zamerki po tom pitanju.

"Iz Obrenovca sam i nemam šta za zameriti, nije ni preskupo, plaćam konstantno cele godine. Prezadovoljan sam, plaćam u ratama, ne moram da cepam drva. I povoljno je i kvalitetno", rekao nam je on.

Sa druge strane, više sugrađana je reklo da smatra da je prerano za početak grejne sezone ako posmatramo današnju temperaturu, ali istovremeno su dodali da će se već od sutra vreme promeniti.

Da je još prerano za početak grejne sezone smatra i profesorka u penziji, koja kaže da bi sa tim trebalo da se krene kada dođe zahlađenje.

I druga Beograđanka sa kojom je razgovarao Tanjugov reporter smatra da je početak grejne sezone mogao biti odložen za idući mesec.

"Lično mislim da je prerano, pošto stanujem u starim zgradama, zidovi su prilično debeli. Tako da može slobodno prvog novembra što se mene tiče", kaže ona i dodaje da bi svako ko štedi trebalo da bude i nagrađen.

Grejna sezona u Beogradu počinje 15. oktobra, a završava se 15. aprila.

Grejni dan traje od 6 časova ujutru do 22 časa uveče, a nedeljom i praznicima od sedam do 22 časa.

Ukoliko građani tokom današnjeg dana budu imali tehničke ili bilo koje druge smetnje u isporuci toplotne energije, imaju pravo da zahtevaju da se smetnje otklone u primerenom roku, odnosno za 24 časa, a najduže dva dana od dana prijave smetnje Servisnom centru Grada Beograda (11-0-11) ili pisanim putem (Savski nasip 11, Novi Beograd).