29. februar 2024 12:41

Šapić obišao radove na Trgu Nikole Pašića: Ukupna vrednost 584 miliona dinara

Izvor: TANJUG

podeli vest

Šapić obišao radove na Trgu Nikole Pašića: Ukupna vrednost 584 miliona dinara

Foto: Tanjug/video

BEOGRAD - Predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić obišao je danas radove na rekonstrukciji Trga Nikole Pašića koja je zvanično počela 26. februara i trajaće sedam meseci, a prema njegovim rečima, ukupna vrednost radova je 584 miliona dinara.

Šapić je podsetio da su pre dva i po meseca najavili radove na rekonstrukciji Trga Nikole Pašića i najavio da će radovi trajati sedam meseci te bi, ako ne bude nekih većih problema, trebalo da budu gotovi na jesen.

 

"Vrednost radova je 584 miliona dinara. Ovaj trg je poslednji put rađen i rekonstruisan 1984. godine. Što se tiče fontane, fontana će biti onakva kakva je bila izvorno kada se prvi put radio Trg Nikole Pašića po rešenju tada arhitekte Hranislava Stojanovića i izgledaće kako je izgledala od 1953. godine do 1984. kada je rekonstruisana", rekao je Šapić.

Naveo je da će spomenik Nikoli Pašiću biti rađen paralelno sa Zavodom za zaštitu spomenika grada Beograda i dodao da neće dozvoliti da se rekonstrukcija završi, a da spomenik ne bude adekvatno istretiran.

Nisam među onima koji vrše pritisak na Vučića da se formira vlast u Beogradu

Šapić je rekao da nije među onima iz Srpske napredne stranke koji vrše pritisak na predsednika Srbije Aleksandra Vučića da se formira većina u Beogradu.

Šapić je odgovarajući na pitanje novinara tokom obilaska rekonstrukcije Trga Nikole Pašića rekao da će odluku doneti do 3. marta koji je, prema njegovim rečima, zakonski datum za formiranje gradske vlasti.

Najavio je takođe da će sve dodatne informacije u vezi sa formiranjem vlasti u Beogradu dati sutra na konferenciji za novinare ispred Starog dvora u 09.45 časova uoči nastavka konstitutivne sednice Skupštine grada Beograda koja je zakazana za 10 časova.