22. mart 2024 13:31

Predsednik Gradske opštine Savski venac sadnjom platana obeležio Svetski dan šuma

Izvor: TANJUG

podeli vest

Predsednik Gradske opštine Savski venac sadnjom platana obeležio Svetski dan šuma

Foto: TANJUG/GRADSKA OPŠTINA SAVSKI VENAC

BEOGRAD - Predsednik Gradske opštine Savski venac Miloš Vidović posadio je danas, sa opštinskim funkcionerima i građanima, 25 platana na unutarblokovskom prostoru u naselju Stjepan Filipović, obeležavajući Svetski dan šuma.

Vidović je tom prilikom izrazio zadovoljstvo što je opština Savski venac poslednjih godina bogatija za veliki broj novih stabala, naglašavajući da se ozelenjavanje javnih površina sprovodi u kontinuitetu.

"Pošumljavanje ima veliki značaj za životnu sredinu, a današnjom akcijom dajemo mali doprinos zelenijem i zdravijem Savskom vencu i Beogradu. Ujedno želimo da skrenemo pažnju koliko je važno da vodimo računa o okolini, da čuvamo i negujemo naše zelene površine i stalno ih oplemenjujemo novim sadnicama i zelenilom. Sa našim sugrađanima, koji se često javljaju sa predlozima za ozelenjavanje i uređenje raznih lokacija, trudimo se da budemo dobar primer kao gradska opština koja je brojnim akcijama pokazala da brine o životnoj sredini", rekao je Vidović.

Sadnja je organizovana kao nastavak tradicionalne akcije "Za zeleniji Savski venac", a sprovedena je uz podršku JKP "Zelenilo Beograd".

Pored predsednika opštine, u sadnji su učestvovali i predsednik Skupštine opštine Strahinja Vidović i članovi Veća.