4. decembar 2023 16:29

Korisnici Tiktoka u nekim zemljama preko platforme mogu da kupe karte za koncert

Izvor: TANJUG

podeli vest

Korisnici Tiktoka u nekim zemljama preko platforme mogu da kupe karte za koncert

Foto: AP Photo, File/Kiichiro Sato

LOS ANĐELES/SINGAPUR - Korisnici aplikacije Tiktok u Velikoj Britaniji, Nemačkoj, Francuskoj, Kanadi, Australiji i na nekim drugim većim tržištima, od danas mogu da kupuju karte za koncerte i druge događaje direktno preko ove platforme, navodi se u saopštenju Tiktoka.

Ova usluga, koju Tiktok nudi u saradnji sa kompanijom Tiketmaster, dostupna je u SAD još od avgusta prošle godine, prenosi tehnološki portal Verdž.

Umetnici sada mogu da reklamiraju svoje nastupe tako što će u sopstvene video snimke ubaciti linkove preko kojih je moguće kupiti karte u aplikaciji.

Svaki korisnik koji je na platformi verifikovan kao umetnik može da koristi ovu funkciju, pod uslovom da je iz jedne iz zemalja koje učestvuju u ovom projektu.

Tiktok tvrdi da su rezultati iz SAD pokazali da je nova usluga korisna "kako za priznate umetnike, tako i za zvezde u usponu".

Video-snimke umetnika sa linkom koji vodi ka kupovini karata je od avgusta prošle godine pogledalo 2,5 milijardi ljudi, ali nije saopšteno koliko ljudi je zaista kupilo karte za koncerte nakon pregleda videa.