1. maj 2023 22:58

Portparol Međunarodnog sajma privrede u Mostaru: Biće ovo mali politički samit, poslaćemo poruke mira i saradnje

Izvor: TANJUG

podeli vest

Portparol Međunarodnog sajma privrede u Mostaru: Biće ovo mali politički samit, poslaćemo poruke mira i saradnje

Foto: Tanjug video

MOSTAR - Međunarodni sajam privrede u Mostaru biće otvoren 2. maja i trajaće do petka, 5. maja, a svečanom otvaranju manifestacije na kojoj će učestvovati i delegacija Privredne komore Srbije (PKS), prisustvovaće i premijerka Srbija Ana Brnabić

Portparol sajma Oliver Cvitković rekao je za Tanjug da će predstojeći 24. po redu sajam zapravo biti i jedan mali politički samit, jer će se na sajmu naći predstavnici Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije, koji će se i sastati na marginama ovog skupa.

'

'Biće poslate poruke saradnje, mira, ohrabrenja za sve'', rekao je Cvitković.

Kaže da je Mostarski sajam taj koji spaja ljude i pokušava da dodatno unapredi privredu regiona.

Pored predstavljanja na sajmu, privrednici iz 30 zemalja sveta i Evrope imaće i onlajn konferencije.

''Pozivamo preko onlajn platformi zainteresovane preduzetnike iz različitih zemalja i ako imaju interes da se povežu sa privrednicima iz drugih zemalja'', dodaje Cvitković.

Srbija kao tradicionalni izlagač na mostarskom sajmu predstaviće svoje proizvode i ove godine.

''Čast nam je da ugostimo privrednike iz Srbije koji ove godine dolaze u sklopu PKS-a. Ovim sajmom će se spoljno-trgovinska razmena Bosne i Hercegovine i Srbije dodatno unaprediti i učvrsnuti. Srpski brendovi su dobro poznati konzumentima u BiH'', kaže Cvitković.

Dodaje i da je u interesu organizatora sajma da se sklopi što više ugovora o saradnji kao i da se otvori što više radnih mesta.

''Mi na mostarskom sajmu stvaramo ambijent za privrednike, a na njima je koliko će uspeti u tom dogovoru'', zaključuje Cvitković.