22. jul 2024 10:58

Google Street View će u narednom periodu ažurirati fotografije Srbije na mapama

Izvor: TANJUG

podeli vest

Google Street View će u narednom periodu ažurirati fotografije Srbije na mapama

Foto: Shutterstock.com/Asif Islam, ilustracija

BEOGRAD - Google Street View automobili će u narednom periodu obilaziti javne puteve širom zemlje, uključujući Beograd, južnu Bačku, nišavski, raški, sremski, šumadijski i druge okruge s ciljem da ažuriraju Google Street View fotografije srpskih gradova, puteva i auto-puteva na Google mapama.

Zahvaljujući Google Street View-u, korisnici već imaju priliku da istraže neke od najznačajnijih turističkih lokacija u Beogradu kao što su Hram Svetog Save i Skadarlija, istorijske znamenitosti širom zemlje poput Ćele-kule u Nišu, spomen-parka Kragujevački oktobar i Petrovaradinske tvrđave u Novom Sadu, ali i prirodnih lepota koje krase Srbiju, kao što je Palićko jezero, saopštila je kompanija Google.

"Kompanija Google je svesna da se infrastruktura u gradovima, ali i između gradova,vremenom menja i razvija, pa fotografije treba redovno ažurirati. Nove fotografije će pomoći korisnicima da se još bolje orijentišu na različitim destinacijama i lakše planiraju svoja putovanja. Street View nudi prikaz od 360 stepeni kako ulica tako i prirodnih i kulturnih znamenitosti", ističe se u saopštenju.

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa