3. septembar 2024 13:58

Martinović najavio posete zadrugama širom Srbije da se informiše o njihovom radu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Martinović najavio posete zadrugama širom Srbije da se informiše o njihovom radu

Foto: TANJUG/MPŠV/IVA PETROVIĆ

BEOGRAD - Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandar Martinović razgovarao je danas sa predstavnicima poljoprivrednih asocijacija o njihovom funkcionisanju i najavio posetu poljoprivrednim zadrugama kako bi se informisao o njihovom funkcionisanju.

Martinović je razgovarao sa predsednikom Zadružnog saveza Srbije Nikolom Mihailovićem, predsednicom Zadružnog saveza Vojvodine Jelenom Nestorov i sa predsednikom Opšteg saveza za poljoprivredu i ruralni razvoj Nebojšom Prekićem, saopštilo je Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Na sastanku je istaknuto da ove asocijacije i organizacije okupljaju više od 3.000 zadruga sa više od 100.000 članova, kao i da dugogodišnja uspešna saradnja koju imaju sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede treba da se nastavi i u budućnosti.

Nakon što su sagovornici ministru obrazložili i izazove sa kojima se suočavaju, a za čije prevazilaženje bi im bila značajna pomoć, Martinović je najavio posete zadrugama i razgovor sa članovima, kako bi se zajednički došlo do održivih rešenja.

Sastanku su prisustvovali šef Kabineta i pomoćnik ministra Anja Javor, pomoćnici ministra Nenad Katanić i Aleksandar Bogićević, kao i Dijana Gavanski Dejanović iz Opšteg saveza za poljoprivredu i ruralni razvoj, dodaje se u saopštenju.