9. septembar 2024 14:15

Antić: Za Al Dahru će važiti ista pravila eksproprijacije kao i za sve druge

Izvor: TANJUG

podeli vest

Antić: Za Al Dahru će važiti ista pravila eksproprijacije kao i za sve druge

Foto: Tanjug TV

BEOGRAD - V.d. direktora "Koridori Srbije" Aleksandar Antić izjavio je danas, prilikom obilaska radova na izgradnji autoputa Beograd-Zrenjanin-Novi Sad, da će za kompaniju Al Dahra važiti ista pravila eksproprijacije kao i za sve druge koji imaju zemljište na trasi tog autoputa.

"Trasa autoputa je 105 kilometara. Od tih 105 kilometara, negde oko tri kilometra idu trasom preko zemljišta koje je u vlasništvu Al Dahre. Ispod tri procenta čitave trase ide u okviru zemljišta koja je u vlasništvu Al Dahre. I za njih će, naravno, važiti apsolutno ista pravila kao i za sve ostale ljude koje imaju zemljište, duž čitave trase na osnovu rešenja nadležnog organa opštinske uprave, da se vrši eksproprijacija", rekao je Antić odgovarajući na pitanje novinara da li na trasi autoputa Beograd-Zrenjanin-Novi Sad ima zemlje na kojoj se gradi, a koja je morala da se otkupi od kompanije Al Dahra, kao i koliko je to koštalo.

Dodao je da je pokrenut postupak i rešavanje imovinsko pravnih odnosa na prvih 11,5 kilometara autoputa, do Jabuke i naveo da na toj trasi još nije gotova faza davanja ponude za isplatu zemljišta, odnosno ona je sada u toku.

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa