16. septembar 2024 14:41

Srbija na Regionalnom starteškom forumu za Evropu i države Centralne Azije u Ankari

Izvor: TANJUG

podeli vest

Srbija na Regionalnom starteškom forumu za Evropu i države Centralne Azije u Ankari

Foto: TANJUG/JADRANKA ILIĆ

ANKARA - Vršilac dužnosti pomoćnika ministra informisanja i telekomunikacija zadužena za elektronske komunikacije i poštanski saobraćaj Katarina Tomašević učestvuje na Regionalnom strateškom foruma za Evropu i države Centralne Azije koji se održava u Ankari danas i sutra, a centralna tema foruma je Strategija razvoja poštanskog saobraćaja za period od 2026. do 2029. godine.

Strategija razvoja biće usvojena na narednom redovnom kongresu Svetskog poštanskog saveza, a tokom posebnog okruglog stola biće reči i o jačanju jedinstvene poštanske teritorije, unapređenju globalne povezanosti i saradnje, kao i primeni inovacija u poštanskom saobraćaju, saopštilo je Ministarstvo informisanja i telekomunikacija.

Kako se navodi, ovo je ujedno i prilika da delegacija Srbije upozna zvaničnike brojnih država sa eskalacijom krize na području AP Kosovo i Metohija i iskaže zabrinutost nacionalnim poštanskim institucijama zbog prinudnog i protivpravnog zatvaranja objekata JP ,"Pošta Srbije" na severu srpske pokrajine.

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa