11. februar 2023 12:16

Mali obišao Tehnološko ćoše koje ima za cilj podizanje digitalne pismenosti penzionera

Izvor: TANJUG

podeli vest

Mali obišao Tehnološko ćoše koje ima za cilj podizanje digitalne pismenosti penzionera

Foto: TANJUG/SAVA RADOVANOVIĆ

BEOGRAD - Ministar finansija Siniša Mali posetio je jutros "Tehnološko ćoše", koje je postavljeno s ciljem podizanja digitalne pismenosti penzionera, a u okviru kampanje obeležavanja 100 godina penzijskog sistema u Srbiji.

Mali je postavio fotografije na Instagram nalogu "mali_sinisa" na kojima je u tržnom centru "Galerija" u Beogradu, i to u društvu penzionera i onih koji obučavaju najstarije da koriste Internet.

Ispod fotografije napisao je da će najstarije danas i sutra podučavati iz Kancelarije za IT i eUpravu, kao i mladi iz Kancelarije za mlade Beograd.

"Obučavaju naše najstarije kako da naprave nalog na eUpravi, da koriste internet i društvene mreže…", napisao je ministar.

Dodao je da će takvi štandovi danas i sutra biti postavljeni u još dva tržna centra u Beogradu i to u tržnom centru Ušće i tržnom centru Delta city.

Ministar je poručio penzionerima da u Beogradu, osim Tehnološkog ćoška, danas mogu da obavljaju i preventivne zdravstvene preglede u domovima zdravlja, a imaju i besplatan ulazak u muzeje i galerije u prestonici Srbije.

"Ovo je samo deo kampanje povodom obeležavanja 100 godina od uspostavljanja penzijskog sistema u Srbiji", napisao je Mali na Instagramu.

Kampanja za penzionere, osim što se sprovodi povodom 100 godina penzijskog sistema u Srbiji, osmišljena je i kako bi se obeležilo 100 godina od donošenja prvog Zakona o osiguranju radnika.