22. februar 2023 10:45

Kopaonik biznis forum: Generacija Z važan deo svakog biznisa

Izvor: TANJUG

podeli vest

Kopaonik biznis forum: Generacija Z važan deo svakog biznisa

Foto: KBF

BEOGRAD - Na Kopaonik biznis forumu, koji će biti održan od 5. do 8. marta, nekoliko panela biće posvećeno mladima i deci, čije su ideje i više nego potrebne kako bi svaki biznis bio u skladu sa vremenom u kom se razvija i odolevao izazovima na koje nailazi, saopštio je Savez ekonomista Srbije.

Kako je navedeno, generacija Z odrasla je uz napredne tehnologije, internet i inovativne aplikacije bez kojih danas ne možemo da zamislimo bilo koji poslovni proces. 

Baš zbog toga, na ovogodišnjem, 30. Kopaonik biznis forumu, nekoliko panela biće posvećeno mladima i deci.

"U poslednjih nekoliko godina bar jedan od panela na Forumu je obavezno posvećen mladima i deci, a ove godine želimo posebno da istaknemo posvećenost generacije ’Z’ održivom razvoju. Ono što želimo da vidimo jeste u kojoj meri starije generacije razumeju mlade koji su rođeni posle 1996.godine, da li shvataju njihova zanimanja i da li su svesni njihovih potreba“, rekao je predsednik SES  Aleksandar Vlahović.

Već tokom prvog dana Kopaonik biznis foruma, jedan od panela biće  "Generacija Z dolazi u vaše biznise: Da li ste spremni?", na kom će okupljeni stručnjaci razgovarati o svojim dosadašnjim iskustvima u radu sa generacijom Z, kao i o njihovim stavovima, razmišljanju, ali i svemu onome šta poslodavci u radu mogu očekivati od mladih. 

Pred kraj Foruma razgovaraće se i na temu "Šta je dobro za decu, dobro je i za posao", kroz koju će se još jednom potvrditi da su mladi, koji su potkovani digitalnim znanjem i veštinama, odličan izbor, ali i izvor ideja za sve biznise.

Kako generacija Z internet koristi od ranog detinjstva, veoma veliki deo njihove komunikacije i interakcije se odvija na društvenim mrežama što svakako doprinosi njihovom osećaju superiornosti i nezavisnosti, a imajući u vidu da je digitalizacija neminovna u bilo kom segmentu biznisa, baš oni su ti koji, zahvaljujući izraženom preduzetničkom duhu, mogu unaprediti bilo koji biznis, navode iz SES-a.

Pored ekonomskih tema i tema koje su posvećene mladima, ovaj najveći i najznačajniji događaj u regionu svim učesnicima Foruma, ali i uvaženim gostima, predstaviće i teme kao što su digitalizacija, biotec h revolucija, budućnost automobilske industrije...

Guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković otvoriće svojim izlaganjem ovogodišnji, jubilarni 30. Kopaonik biznis forum, koji se održava od 5. do 8. marta, dok je tradicionalno poslednjeg dana foruma planirano obraćanje  premijerke Ane Brnabić.

Centralna tema biće Otpornost ekonomije u neizvesnim vremenima: Ključni izazovi za Srbiju i Zapadni Balkan.
Registracija učesnika je u toku i može se izvršiti putem veb portala
www.kopaonikbusinešforum.rs .