26. april 2023 18:33

Gradonačelnik Zrenjanina: Nema prepreka za nastavak rekonstrukcije postrojenja za prečišćavanje vode za piće

Izvor: TANJUG

podeli vest

Gradonačelnik Zrenjanina: Nema prepreka za nastavak rekonstrukcije postrojenja za prečišćavanje vode za piće

Foto: Shutterstock.com/Robert Neumann, ilustarcija

ZRENJANIN - Nakon što je gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura obišao danas radove u lokalnoj farbici vode, rekao je ne postoji nijedna prepreka za nastavak rekonstrukcije postrojenja za prečišćavanje vode za piće, saopštio je Kabinet gradonačelnika Zrenjanina.

Kako je navedeno u saopštenju, ovaj trenutak je važan i za realizaciju ugovora, koji je potpisan u Vladi Srbije, između Grada Zrenjanina i kompanije "Metito" iz Ujedninjenih Arapskih Emirata, čiji su predstavnici Valid Madvar (potpredsednik kompanije) i Branislav Zec, zajedno s predstavnicima Grada i javnih preduzeća, takođe obišli radove na dogradnji postrojenja za pijaću vodu.

"Svi mi koji smo uključeni u realizaciju ovog projekta sa posebnom pažnjom smo pratili dosadašnje poteze investitora", rekao je gradonačelnik.

On je naglasio da je kompanija "Metito" verovala u ono što je najavila i sve ovo vreme radila i pripremala se za trenutak kada stigne pozitivno rešenje o građevinskoj dozvoli.

Dodao je da su elementi koji služe za predtretman sirove vode konstruisani i izrađeni u Španiji, a gradnja rezervoara za vodu od specijalne plastike je poverena domaćoj kompaniji "Krušik plastika" iz Osečine.

Gradonačelnik je naveo i da Grad Zrenjanin i JKP "Vodovod i kanalizacija" odrađuju svoj deo ugovornih obaveza.

"U toku je zamena vodovodne mreže u više naselja u gradu, s ciljem da čista voda teče kroz nove cevi i da se smanji gubitak u mreži", rekao je Salapura.

Kako je navedeno na građevinskoj tabli postavljenoj na ulazu u fabriku, radovi su započeti 26. aprila, a rok za završetak je septembar ove godine.