14. decembar 2022 12:35

Otvorena fabrika guma Toyo u Inđiji, Vučić: Planiraju nastavak investicija u Srbiji

Izvor: TANJUG

podeli vest

Otvorena fabrika guma Toyo u Inđiji, Vučić: Planiraju nastavak investicija u Srbiji

Foto: TANJUG/RADE PRELIC

INĐIJA - Japanska kompanija guma Toyo Tire otvorila je danas novu fabriku u Inđiji, u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji je izjavio da će to biti najbolja fabrika te kompanije u svetu, kao i da Toyo želi da nastavi da investira u Inđiji. Vučić je odmah po dolasku u fabriku održao sastanak sa predstavnicima Toyo Tire i tokom obilaska novih pogona preneo novinarima da su mu rekli da žele još da investiraju u Inđiji.

"Ovo smo sanjali pre dve godine kada je počela gradnja fabrike. To će biti najveći izvoznik iz Srbje", rekao je Vučić. 

Naveo je i da su mu predstavnici kompanije rekli da je otvaranje te fabrike samo početak i da hoće još da investiraju u nove pogone.

 

Vučić: Gume made in Serbia za najbolje automobilske brendove iz celog sveta

Aleksandar Vučić je izjavio danas na otvaranju fabrike guma japanske kompanije Toyo Tire u Inđiji, da će se u tu proizvoditi gume made in Serbia za audi, porše, micubiši i druge najbolje automobilske brendove iz celog sveta.

"Danas je poseban dan, retki su takvi dani. Kada sam sada ulazio na sastanak sa predstavnicima kompanije, amabasador Kacutamata mi je rekao - pre pet godina smo počeli da sanjamo ovaj san i posebno posle posete nedavno nastradalnog Abe Šinza Beogradu. To je bila istorijska poseta i uspeli smo da pokrenemo stvari i dosanjali smo taj san. Ovo je jedina Toyo fabrika u Evropi i najbolja u celom svetu, po svom kvalitetu i opremljenosti", rekao je Vučić.

Izrazio je uverenje da to nije i poslednja Toyo fabrika koja će biti otvorena u Srbiji. "Očekujemo da odavde u svetu, na severnoameričko i zapadnoevropsko tržište odu najbolje gume - made in Serbia, napravljene u Inđiji", naveo je Vučić.