1. jun 2023 16:07

Hemofarm novim rekordima obeležio 63 godine poslovanja

Izvor: TANJUG

podeli vest

Hemofarm novim rekordima obeležio 63 godine poslovanja

Foto: TANJUG/HEMOFARM/ GORAN ZLATKOVIĆ

VRŠAC - Farmaceutska kompanija Hemofarm saopštila je danas da je prošle godine proizvela rekordnih 308 miliona pakovanja gotovih proizvoda i više od 7,1 milijardi jedinica.

"U 2023. ušli smo sa još ambicioznijim planom da prebacimo 315 miliona pakovanja gotovih proizvoda, što bi predstavljalo i novi proizvodni rekord. Takmičimo se sami sa sobom i sve što postižemo, postižemo kao jedan tim", kazao je generalni direktor Hemofarma Ronald Zeliger na obeležavanju 63 godine uspešnog poslovanja te farmaceutske kompanije.

Prema njegovim rečima, pored rekordne proizvodnje koju kompanija ostvaruje iz godine u godinu, Hemofarm je ostao i regionalni tržišni lideri u ovom kako kaže "izuzetno izazovnom vremenu".

"Nastavili smo da ulažemo u ljude, procese, inovacije u proizvodnji i širenje portfolija najsavremenijim lekovima", rekao je Zeliger naglasivši da se dugoročno održivi pristup ni jednog trenutka nije izgubio iz vida.

U saopštenju se podseća da je Hemofaramovu proteklu godinu obeležilo i redefinisanje portfolija i jačanje starijih i dobro poznatih brendova, ali i to da je u portfoliju lekova osnažio najveći segment - kardiologiju, sa dva savremena antitrombotička leka.

Dodaje se da je prošle godine Hemofarm ušao i u polje onkologije, koja je najbrže rastući segment lekova u Srbiji, registracijom četiri generička leka i biosimilarom.

Hemofarm je počeo sa radom u Vršcu 1. juna 1960. sa 30 zaposlenih, a danas, 63 godine kasnije ima oko 4.000 zaposlenih i posluje na četiri kontinenta. Pored pogona u Vršcu, Šapcu i Dubovcu, ova kompanija proizvodi svoje farmaceutske proizvode i u Banja Luci i Podgorici. Od 2006. od kada je deo STADA grupe, kompanija je investirala 420 miliona evra u modernizaciju pogona, opremu i nova postrojenja Hemofarma.

Povodom rođendana kompanije, u vršačkoj fabrici održan je Porodični dan za zaposlene i decu, organizovana je i akcija dobrovoljnog davanja krvi u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi Vojvodine, a za zaposlene su organizovani i zdravstveni pregledi na više medicinskih punktova unutar fabrike

Uručene su i Jubilarne zahvalnice, povodom 30 godina postojanja i brige o zdravlju ljudi Fondaciji Hemofarm, Hemofarmu d.o.o. Banjaluka i Pogonu injekcionih proizvoda iz Vršca za 20 godina uspešnog rada.