7. jun 2023 12:36

Zoran Đorđević: Pošta će zadržati lidersku poziciju

Izvor: TANJUG

podeli vest

Zoran Đorđević: Pošta će zadržati lidersku poziciju

Foto: TANJUG/RADE PRELIĆ

NOVI SAD - Pošta Srbije, koja danas proslavlja 183 godine postojanja, zadržaće lidersku poziciju i proširiti je na ovaj deo jugoistočne Evrope, izjavio je direktor tog preduzeća Zoran Đorđević.

Naglasio je da će u narednom periodu biti proširen asortiman usluga i proizvoda Pošte.

"To je velika obaveza svih nas da u narednom periodu kroz sve ono što radimo, kroz digitalizaciju, obnavljanje voznog parka, kroz nove usluge koje će biti predstavljene i početi sa radom da olakšamo našim sugrađanima i da sve ono što očekuju od Pošte Srbije i dobiju", rekao je Đorđević.

U narednom periodu biće nastavljeno sa i uvođenjem paketomata na teritoriji cele zemlje.

"Trenutno smo na 420, neki proračuni kažu da nam je u ovom trenutku potrebno negde oko hiljadu. Nastavljamo sa opremanjem naših poštara i dostavljača, renoviranje naših pošta, uvođenje digitalizacije i e-novčanika, e-notara i e-arhiva. Svakako ono što je važno je da paralelno sa tim brinemo i o zaštiti životne sredine", kazao je Đorđević.

Preduzeće "Pošta Srbije" započeće i uvođenje solarnih panela, a logistički centri u Novom Sadu, Beogradu i Nišu će prvi dobiti ovaj sistem.

"Paralelno sa tim, nabavkom električnih vozila želimo da naša buduća flota bude opremljena tim vozilima i da pokažemo tu našu društvenu odgovornost. Prvi grad koji će biti u potpunosti pokriven i zelen je Novi Sad u kojem će kompletan vozni park biti zamenjen električnim vozilima", zaključio je Đorđević.