8. jun 2023 15:09

Đedović: Transformacija EPS-a u A.D. je preduslov za konkurentnost na tržištu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Đedović: Transformacija EPS-a u A.D. je preduslov za konkurentnost na tržištu

Foto: TANJUG/JADRANKA ILIĆ

BEOGRAD - Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović izjavila je danas da su promenom forme EPS-a u AD Vlada Srbije i ministarstvo želeli da stvore preduslove da ta energetska kompanija posluje konkurentno na tržištu i prevaziđe poteškoće u funkcionisanju.

"Želeli smo da stvorimo preduslove da nema ograničenja zarada za zaposlene i strukture upravljanja. Da nemamo ograničenja zapošljavanja. Kada vam država veže ruke i ograniči u određenom kontekstu, naravno da tada imate potencionalne poteškoće za rast i razvoj", rekla je Đedovićeva odgovarajući na pitanja novinara na konferenciji povodom imenovanja novih članova NO EPS-a.

 

Dodala je da stalno sluša o preblemima vezanim za odliv kadrova u energetskom sektoru.

Očekuje se raspisivanje javnog konkursa za imenovanje direktora EPS-a

Đedović je izjavila danas da se očekuje raspisivanje javnog konkursa za imenovanje novog direktora "Elektroprivrede Srbije" (EPS).

"Konkurs će biti transparentan i svi zainteresovani kandidati će moći na konkursu da učestvuju", rekla je Đedović na konferenciji za novinare u sedištu Vlade, nakon imenovanja novih članova Nadzornog odbora EPS-a.

Ona je napomenula da je javni konkurs nešto što bi trebalo promovisati u javnom sektoru i preduzećima i da je to proces koji bi trebalo da dovede do najboljih izbora i rezultata.