13. jun 2023 21:57

SAM: Povećanje broja članova, pre svega mladih menadžera, jedan je od glavnih ciljeva

Izvor: TANJUG

podeli vest

SAM: Povećanje broja članova, pre svega mladih menadžera, jedan je od glavnih ciljeva

Foto: Shutterstock.com/Matej Kastelic, ilustracija

BEOGRAD - Povećanje broja članova, pre svega mladih menadžera i zadržavanje postojećih, nastavak realizacije različitih edukativnih i mentorskih programa i predavanja i pružanje podrške razvoju biznis zajednice biće glavni ciljevi Srpske asocijacije menadžera (SAM) do kraja ove godine, saopšteno je danas.

Na tradicionalnom Junskom susretu, koji je okupio brojne članove i partnere, zaokruženi su i sumirani rezultati SAM-a u prvoj polovini godine, a istovremeno su najavljeni događaji i projekti koji će biti realizovani u tekućoj 2023. godini.

Predsednik SAMa i CEO MK Group Mihailo Janković naveo je da je jedan od glavnih ciljeva da se zadrže postojeći i privuku novi mladI članove, jer su oni budućnost asocijacije, dodajući da je pokrenuta sekcija za mlade i da su planirane dodatne aktivnosti u tom segmentu.

"Želja nam je da SAM ostane prepoznatljivo mesto za okupljanje biznis lidera koji međusobno razmenjuju znanje i dragoceno iskustvo koje poseduju", rekao je on, a saopštila SAM.

Dodao je da će SAM nastaviti da jača menadžere kroz programe poput SAM Akademije, Mentorskog programa, kroz program za preduzetnike MindNetworking, kao i kroz mnogobrojna predavanja i formate.

Janković je najavio i pokretanje novog formata Otvorena vrata sa članovim Upravnog odbora, gde članovi asocijacije stiču priliku da se bolje upoznaju i poslovno povežu, navodeći da je Forum menadžera format koji je postao tradicionalan.

"Kroz naš Forum menadžera nastavili smo da sa širom poslovnom zajednicom delimo najnovije informacije o biznis trendovima i to ćemo raditi i u narednom periodu, jer jedino na taj način možemo brže da se prilagođavamo, da usvajamo i pravimo promene i unapređujemo naše poslovanje, a time i našu privredu", objasnio je Janković.

Jedan od ciljeva u narednom periodu biće i nastavak povezivanja sa partnerima i privrednicima iz regiona, a kruna i ove godine biće na dodeli godišnjih nagrada SAM-a, na događaju koji će se održati 12. put zaredom.