20. jun 2023 16:20

Potpisan Ugovor o sufinansiranju izgradnje vodovodne mreže u Kuršumliji

Izvor: TANJUG

podeli vest

Potpisan Ugovor o sufinansiranju izgradnje vodovodne mreže u Kuršumliji

Foto: TANJUG/Ministarstvo za ravnomerni regionalni razvoj/ Miloš Perić

KURŠUMLIJA - Ministar zadužen za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek i predsednik opštine Kuršumlija Vojimir Čarapić potpisali su danas Ugovor o sufinansiranju projekta za izgradnju vodovodne mreže u ulici Dr. Melgarda, kojim će se obezbedi adekvatna vodovodnu infrastrukturu za više stotina građana te opštine.

Kako se navodi u saopštenju, ovaj projekat kabinet ministarstva sufinansira, u ukupnom iznosu od 9,8 miliona dinara.

"Vlada Srbije je kao prioritet postavila ulaganja u nerazvijene opštine i regione, naročito jug i istok Srbije, kako bi se ubrzao njihov rast i dostigao željeni razvoj u svim delovima naše države" kazao je Đerlek.

On je naglasio da je komunalna infrastruktura osnovni preduslov za urbanistički razvoj i privlačenje investicija u Kuršumliju, koja prema stepenu razvijenosti, pripada jednoj od devastiranih opština.

"Kuršumlija je mnogo pružila državi i vreme je da naša zemlja zauzvrat vrati ulaganjima u ovu opštinu i okrug", istakao je ministar i obećao da će opštine poput Kuršumlije, sa stepenom razvijenosti ispod 50 odsto od republičkog proseka, biti u fokusu Vlade Srbije i u narednom periodu.

On je, kako se dodaje u saopštenju ministarstva najavio i da očekuje da će naredne godine biti još značajnijih projekata za koje će opština Kuršumlija aplicirati, a koji će biti realizovani u cilju obezbeđivanja kvaliteta života za njene građane.

Predsednik opštine Kuršumlija Vojimir Čarapić, kazao je da je za građane ovaj projekat izuzetno značajan, jer predstavlja preduslov za uspostavljanje zdravog poslovnog ambijenta i osnov je za unapređenje turizma, poljoprivrede i dolazak novih investicija.