22. avgust 2023 15:23

Zoran Đorđević održao sastanak sa predstavnicima sindikata Pošte Srbije

Izvor: TANJUG

podeli vest

Zoran Đorđević održao sastanak sa predstavnicima sindikata Pošte Srbije

Foto: TANJUG/JP POŠTA SRBIJE/ VUK BRANKOVIĆ

BEOGRAD - Vršilac dužnosti direktora "Pošte Srbije" Zoran Đorđević sastao se danas sa predstavnicima "Sindikata PTT Srbije", Sindikata "Radnik" i Sindikata JP PTT saobraćaja Srbije "Nezavisnost", koje je upoznao sa rezultatima poslovanja u prethodnih sedam meseci, aktuelnim projektima i važnim pitanjima koja se odnose na poboljšanje uslove rada i prava zaposlenih.

Na sastanku je dogovoreno da sindikati prisustvuju sutrašnjem sastanku Projektne grupe za sistematizaciju poslova, u cilju informisanja o predlogu sistematizacije, a pre upućivanja predloga Ministarstvu finansija, navodi se u saopštenju JP "Pošta Srbije".

"Ministarstvo finansija i KPMG pratili su sistematizaciju, reorganizaciju i organizaciju rada i tehnolološke procese i nisu imali primedbe. Duboko sam uveren da će implementacija nove sistematizacije dati pozitivne rezultate", izjavio je Đorđević.

On je najavio naredni razgovor sa sindikatima pre sastanka sa Ministarstvom finansija.

Na sastanku kojem je prisustvovala direktorka Funkcije upravljanja kadrovima Danijela Rajković, tema je bila i zapošljavanje novih ljudi, aktuelna sistematizacija i reorganizicija i razmatrane su teme za sastanak sa Ministarstvom finansija koji će inicirati Pošta Srbije, dodaje se u saopštenju.

Razgovarano je i o načinima na koji se u narednom periodu može poboljšati materijalni položaj zaposlenih, kako bi se dostigla prosečna plata u Republici Srbiji i konkurentskim firmama.