4. oktobar 2023 13:18

Elektromreža Srbije dodelila stipendije učenicima srednjih tehničkih škola

Izvor: TANJUG

podeli vest

Elektromreža Srbije dodelila stipendije učenicima srednjih tehničkih škola

Foto: Shutterstock.com/fongbeerredhot, ilustracija

BEOGRAD - Generalna direktorka AD Elektromreža Srbije (EMS) Jelena Matejić potpisala je danas ugovore o stipendiranju 10 učenika iz četiri srednje tehničke skole, smera elektrotehničar energetike, iz Beograda, Niša i Kruševca.

Matejić je istakla da su jubilarno po deveti put potpisani ugovori o stipendiranju srenjoškolaca, što je za EMS od izuzetne važnosti.

"Bez obzira što živimo u eri digitalizacije i automatizacije ništa od toga ne bi bilo moguće da nemamo ljudski faktor kao najvažniji činilac u tom procesu", rekla je Matejić za Tanjug.

Kako je naglasila, EMS je jedna od najuspešnijih kompanija u Srbiji, a u oblasti energetike svakako prva.

Ona je rekla da je za EMS bitno "da obuči i edukuje buduće genaracije koje će naslediti nas i ono što mi negujemo kao najvišu vrednost".

Učenik završne godine Elektrotehničke škole "Nikola Tesla" iz Niša Anđelko Aranđelović rekao je za Tanjug da će mu stipendija EMS-a pomoći u sticanju novog iskustva, kao i da će mu otvoriti nove poslovne mogućnosti.

On ističe da je se za stipendiju EMS-a prijavio na preporuku profesora, koji, prema njegovim rečima, hvale stipendiju i preporučuju je učenicima.

Dimitrije Denda iz Elektrotehničke škole "Nikola Tesla" iz Beograda je naglasio da se za stipendiju prijavio zbog novih poslovnih mogućnosti i kontakata u svetu energetike.

"Finansijski iznos je bitna stavka stipedije, ali će sticanje iskustva biti od neprocenjive važnosti", rekao je Denda za Tanjug.

Ugovorom o stipendiranju predviđeno je da učenici tokom devet meseci dobijaju stipendiju u iznosu od 15.000 dinara, a tokom trajanja programa biće u prilici da se upoznaju sa radom i funkcionisanjem EMS-a.

Uz podršku mentora, stipendisti će steći važna praktična znanja i veštine, sa mogućnošću da po završetku školavanja pronađu zaposlenje u EMS-u.

Talentovani stipendisti dolaze iz škola "Nikola Tesla", "Stari Grad" i "Rade Končar" iz Beograda, Elektrotehničke škole "Nikola Tesla" iz Niša i "Prve tehničke škole" iz Kruševca.