9. oktobar 2023 12:40

Otvoren Međunarodni sajam "GRAFIMA"

Izvor: TANJUG

podeli vest

Otvoren Međunarodni sajam "GRAFIMA"

Foto: Shutterstock.com/Phawat, ilustracija

BEOGRAD - Na Beogradskom sajmu danas je otvoren 43. Međunarodni sajam grafičke, papirne i kreativne industrije "GRAFIMA" na kojem će se tokom tri dana predstaviti više od 70 izlagača iz Srbije i još deset zemalja.

Ova najstarija i najveća sajamska manifestacija namenjena promociji tehnoloških dostignuća u grafičkoj industriji, štampanim medijima, dizajnu i reklamnoj industriji održava se u Hali 4 Beogradskog sajma pod tradicionalnim sloganom "Više boje".

Kako je rečeno na otvaranju, izlagači na Sajmu "GRAFIMA" tokom tri dana će predstaviti bogat izbor mašina, uređaja i opreme za grafičku industriju i reciklažu otpadnih materjala, sirovina i repromaterijala, ali i rezervne delove i komponente, kao i polovne grafičke mašine i finalne proizvode, grafičke, kreativne i papirne industrije.

Biće organizovan i stručni prateći programa, koji kako je najavljeno podrazumeva radionice, predavanja i panel - diskusije, što će biti prilika za upoznavanje sa vrhunskim stručnjacima iz industrije, razmenu ideja i sticanje novih znanja, povezivanje sa istomišljenicima, uspostavljanje korisnih kontakata i otvaranje vrata novim poslovnim mogućnostima.

Najkvalitetnije grafičke proizvode u različitim kategorijama, odnosno robnim grupama, čekaju simbolične nagrade, a to su Zlatni, Srebrni i Bronzani pečat.

Predsednik organizacionog odbora sajma "GRAFIMA" Miša Čugurović kazao je da je misija ove manifestacije da predstavi inovativne ideje, umetničke koncepte i rešenja koja će pomoći da se kreativnost iskaže na potpuno novi način.

Domaćin Grafime 2023. je kompanija Cron, CRON-Europe.

Istovremeno sa GRAFIMOM, na Beogradskom sajmu od 9. do 11. oktobra biće održani i 29. Međunarodni sajam informatičko-birotehničke opreme BIROEXPO i Drugi sajam pakovanja i ambalaže PAK AM.

Radno vrema sajmova je od 10 do 18 časova , a cena pojedinačne ulaznice je 450 dinara, grupne 350 dinara, dok se parking plaća 150 dinara po satu.