9. februar 2024 12:24

ESG standardi biće jedna od ključnih tema predstojećeg Kopaonik biznis foruma

Izvor: TANJUG

podeli vest

ESG standardi biće jedna od ključnih tema predstojećeg Kopaonik biznis foruma

Foto: KBF

BEOGRAD - Na ovogodišnjem 31.Kopaonik biznis forumu, koji će biti održan od 3. do 6. marta, naročita pažnja biće posvećena ESG praksama i kriterijumima koje kompanije uzimaju u obzir pri upravljanju svojim biznisima, saopštio je danas Savez ekonomista Srbije (SES).

Kako se navodi, ESG (Environmental, social, and governance) faktori postali su ključni za poslovanje domaćih i regionalnih kompanija, a njihov značaj će nastaviti da raste i u ovoj godini.

"Očekuje se da će kompanije koje uspešno integrišu ESG faktore u svoje strategije imati bolje finansijske performanse, veću reputaciju i dugoročnu održivost, što će ih činiti konkurentnijim na tržištu i iz tog razloga, tokom ovogodinjeg Kopaonik biznis foruma, naročita pažnja biće posvećena ESG praksama i kriterijumima", piše u saopštenju.

Dodaje se da će ESG prakse biti tema i dva panela na kojima će predstavnici domaćih kompanija i gosti iz regiona na jednom mestu govoriti o uticaju ove oblasti na razvoj biznisa, dok će na drugom biti pokrenuta diskusija na temu uticaja aktivizma na promovisanje ESG koncepata.

Najavljuje se i da će specijalni gosti na forumu biti Džefri Saks poznati profesor sa Kolumbija univerziteta i svetski priznati ekspert iz oblasti održivog razvoja.

SES naglašava i da se očekuje da će na 31. Kopaonik biznis forumu učestvovati više od 200 govornika iz akademske zajednice, politike, poslovnog menadžmenta, međunarodnog finansijskog sektora i diplomatije.

"I ove godine srpski Davos biće mesto na kome će se voditi konstruktivne diskusije između relevantnih aktera i poslati poruke i predlozi za unapređenje poslovanja kompanija ali i ukupnog stanja privrede", ističu organizatori.

Forum ima i svoju zvaničnu LinkedIn stranicu - https://www.linkedin.com/company/kopaonik-biznis-forum/, na kojoj će redovno biti postavljane sve vesti pre i tokom trajanja Foruma, a registracija svih zainteresovanih učesnika moguća je putem veb portala www.kopaonikbusinessforum.rs .