26. mart 2024 15:01

Vojvođanski privrednici nastupiili na Sajmu hrane i pića u Londonu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Vojvođanski privrednici nastupiili na Sajmu hrane i pića u Londonu

Foto: TANJUG/PRIVREDNA KOMORA VOJVODINE

LONDON - Vojvođanski privrednici učestvuju na Sajmu hrane i pića u Londonu "IFE2024" gde predstavljaju međunarodnoj publici vojvođanska vina i poljoprivredne prehrambene proizvode.

Privredna komora Vojvodine (PKV) je organizator ovog nastupa, a kako navode u saopštenju, do srede 27. marta na Sajmu, koji je počeo 25. marta, svoje proizvode predstavljaju vinarije "Vinčić", "Fruškogorski vinogradi" i "Molovin".

Na štadu PKV su prisutni i predstavnici kompanija "NN TEL", proizvođači jabuka "Agrounija" i "Miraks agrar", zatim gazdinstvo "Nedeljkov" i kompanija "Stanić doo".

Ovaj nastup PKV organizuje sa Britansko-srpskom Privrednom komorom , drugu godinu zaredom.

"Tržište Velike Britanije pokazuje tražnju za našim proizvodima. Privredna komora Vojvodine nedavno je predstavila i vodič za izvoz voća i povrća na tržište Velike Britanije. U 2023. godini razmena između Srbije i Ujedinjenog Kraljevstva iznosila je više od 760 milijardi evra", navodi se u saopštenju.

U AP Vojvodini trenutno radi devet kompanija koje zapošljavaju 1.351 radnika, a najveća investicija je fabrika iz oblasti prehrambene industrije "Froneri Adriatic" iz Stare Pazove.