4. april 2024 15:50

Na sajmu arhitekture i energetske efikasnosti u Novom Sadu 25 kompanija

Izvor: TANJUG

podeli vest

Na sajmu arhitekture i energetske efikasnosti u Novom Sadu 25 kompanija

Foto: Shutterstock.com/Baloncici, arhiva

NOVI SAD - Stručna konferencija i sajamska izložba iz arhitekture, energetske efikasnosti, inovativnih tehnologija i materijala u oblasti građevinarstva „ArchyEnergy“, biće održana 8. i 9. aprila na Novosadskom sajmu, rečeno je danas na konferenciji za novinare.

Kako je objavljeno na sajtu Novosadskog sajma, tema dvodnevne izložbe je „Zelena arhitektura za održivu energetsku budućnost, a Jelena Bunčić je u ime organizatora istakla da će na sajamskoj izložbi 25 kompanija predstaviti svoje proizvode i usluge iz oblasti građevinske industrije, podova, fasada, solarne energije, obnovljive energije.

Stručna konferencija će biti namenjena arhitektima, predstavnicima projektnih biroa, građevinskim kompanijama, inženjerima.

Pokrajinski sekretar za privredu i turizma Nenad Ivanišević je istakao da je više razloga za podršku ovoj konferenciji a prvi je turistički jer se očekuje 700 noćenja.

"Drugi važan razlog je taj što je ova privredna grana u ekspanziji i mi je kao Sekretarijat za privredu i turizam, apsolutno podržavamo kroz konkurse u privredi i u turizmu", rekao je on.

Dodao je da su na nivou pokrajine u turizmu uvedena posebna davanja i subvencije za objekte koji se odluče za obnovljive izvore energije i to za solarne panele.