23. maj 2024 15:36

Rok za prijave za Meru 1 u IPARD 3 programu za poljoprivrednike produžen do 21. juna

Izvor: TANJUG

podeli vest

Rok za prijave za Meru 1 u IPARD 3 programu za poljoprivrednike produžen do 21. juna

Foto: shutterstock.com/Jana Milin, ilustracija

BEOGRAD - Rok za podnošenje zahteva za odobravanje projekta za IPARD podsticaje za poljoprivrednika, u okviru IPARD III programa za Meru 1, produžen je do 21. juna, saopšteno je iz Uprave za agrarna plaćanja.

Javni poziv je otvoren 23. februara i prvobitni rok za prijave je bio do 24. maja.

Predmet ovog javnog poziva su investicije u fizičku imovinu i prihvatljivi troškovi u izgradnju objekta, izgradnju objekta sa opremanjem tog objekta, podizanje novog ili obnavljanje postojećeg višegodišnjeg proizvodnog zasada voća, podizanje novog matičnog zasada viših fitosanitarnih kategorija sadnog materijala voća, kao novog matičnog zasada viših fitosanitarnih kategorija sadnog materijala grožđa.

Investicije u nabavku opreme, takođe mogu biti predmet ovog javnog poziva, ali samo u okviru investicije u izgradnju objekata odnosno investicije u podizanje višegodišnjih proizvodnih i matičnih zasada.

Obuhvaćeni su sektori mleka, mesa, voća, povrća, žitarica i industrijskog bilja, grožđa, jaja i ribarstva.

Za ovaj javni poziv opredeljena su sredstva u iznosu od 4.809.728.000 dinara.

Mera 1 za koju je raspisan ovaj javni poziv odnosi se na investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava, sa bespovratnim sredstvima od 60 do 75 odsto vrednosti investicije i maksimalnom iznosom podrške od čak 1.000.000 evra.