12. jun 2024 11:47

Uručeni ključevi stanova dobitnicima poslednjeg izvlačenja igre "Uzmi račun i pobedi"

Izvor: TANJUG

podeli vest

Uručeni ključevi stanova dobitnicima poslednjeg izvlačenja igre "Uzmi račun i pobedi"

Foto: TANJUG/JADRANKA ILIĆ

BEOGRAD - Ministar finansija Siniša Mali i direktor Republičke direkcije za imovinu Jovan Vorkapić potpisali su danas u Vladi Srbije ugovore sa dobitnicima stanova u poslednjem petom krugu ovog kola nagradne igre "Uzmi račun i pobedi" i uručili im ključeve. 

Ugovori su potpisani sa Bratislavom Milosavljevićem iz Batajnice i Verom Kostadinović iz Beograda koji su u izvlačenju u subotu 8. juna dobili trosoban, odnosno četvorosoban dupleks stan u naselju Zemunske kapije u Beogradu. 

Milosavljević je postao vlasnik stana za račun u iznosu od 636,49 dinara koji je platio bezgotovinski u Zemunu, dok je Kostadinovićevoj četvorosoban dupleks stan doneo dobitni račun od 9.566,52 dinara plaćen na Voždovcu. 

Ministar je nakon potpisivanja ugovora i uručenja ključeva čestitao dobitnicima i kazao da se ovim činom završav  nagradna igra "Uzmi račun i pobedi" koja je započeta 25. aprila i u kojoj je poslednje izvlačenje bilo 8. juna.

"Svim učesnicima želim da zahvalim na učestvovanju u ovoj nagradnoj igri i tome što podržavaju napore Vlade Srbije da se izborimo i da se borimo sa sivom ekonomijom", reko je Mali.

Ministar je pozvao građane Srbije da i dalje nastave da igraju  nagradnu igru, "Uzmi račun i pobedi" odnosno da i dalje sakupljaju fiskalne račune i šalju ih jer će oni učestvovati i računati se i u narednom kolu koje će krenuti u septembru.

Naveo je i da je u ovom renutku preko pola miliona građan Srbije redovno prikuplja i šalje fiskalne račune za ovu nagradnu igru.

"Ja se nadam da je broj onih koji sakupljaju račune, a ne šalju i veći. Bitno je da znaju da je važno da se fiskalni računi uzimaju i da svaki put kad oni ne uzmu  taj račun, onaj koji ga nije izdao ima koristi od toga, dok džava gubi", rekao je Mali.

On je naglasio da država novac koji se sliva u budžet kroz naplatu poreza, koristi za izgradnju bolnica, škola, vrtića, puteva, za podizanje plata, ali i penzija.

"Zato je važno da zajedno kao društvo razumemo zbog čega se borimo protiv sive ekonomije i zbog čega uzimamo fiskalne račune", rekao je ministar finansija Srbije.

Mali je dodao i da je njemu izuzetno drago što smo kroz novi sistem digitalne fiskalizacije kroz QR kodove gde više nema slanja računa i sve može da se uradi digitalno preko mobilnih telefona pokazali da možemo uspešno da implementiramo nove tehnologije i da idemo u korak, odnosno kako je naglasio, čak i korak ispred sveta.

"Građani su to prihvatili. Kroz svako kolo nagradne igre, svako izvlačenje, nam raste svest o važnosti borbe protiv sive ekonomije, što i jeste bio cilj ove nagradne igre", zaključio je Mali i najavio da će na jesen biti organizovano novo kolo ove nagradne igre i da će svi računi koji se od sad šalju učestvovati i uzvlačenju. 

Dobitnica četvorosobnog dupleks stana u naselju Zemunske kapije Vera Kostadinović iz Beograda kazala je nakon uručenja ključeva da suprug i ona ovim stanom rešavaju svoje stambeno pitanje.

Ona je rekla da je još uvek u šoku i da ne veruje da su oni dobitnici stana.

I dobitnik trosobnog stana Bratislav Milosavljević iz Batajnice rekao je da je još uvek u šoku i da ga je vest o tome da je izvučen  u nagradnoj igri zatekla u kolima.

Oba dobitnika su pozvala građane da sakupljaju fiskalne račune i učestvuju u narednom kolu ove nagradne igre koja će biti organizovana ponovo na jesen. 

U izvlačenju poslednjeg kola nagradne igre  "Uzmi račun i pobedi" održanom u subotu 8.juna, pomagala je veslačica Jovana Arsić. 

U igri je učetvovalo više od 104 miliona dodeljenih kodova. Registrovano je 524.494 naloga. 

Ovaj ciklus nagradne igre "Uzmi račun i pobedi 2024" trajao je od 25. aprila. 

Ukupan nagradni fond ciklusa je bio 10 stanova u Beogradu i u svakom od pet krugova dodeljena su po dva stana. 

Aplikacija za učešće u nagradnoj igri je dostupna u prodavnicama Google Play, Apple i Huawei, i u igri učestvuju računi sa QR kodom koji su izdati na teritoriji Srbije u skladu sa Zakonom o fiskalizaciji.