19. jun 2024 14:08

Simanić u Kanu potpisala Memorandum o razumevanju sa "100 žena Davosa"

Izvor: TANJUG

podeli vest

Simanić u Kanu potpisala Memorandum o razumevanju sa "100 žena Davosa"

Foto: Tanjug

BEOGRAD - Direktorka Sektora preduzetništva Privredne komore Srbije Branislava Simanić danas je u Kanu potpisala Memorandum o razumevanju sa "100 žena Davosa", koji predstavlja osnov za buduću saradnju sa preduzetnicama iz Srbije, zainteresovanih za širenje poslovanja na drugim tržištima.

Asocijaciju "100 žena Davosa" čine uspešne poslovne žene iz čitavog sveta, a Memorandum je potpisan na poziv i inicijativu njihove predsednice Anino Amuve.

"Ovo je ogromna šansa za sve naše poslovne žene i otvara mogućnosti za dalju internacionalizaciju poslovanja naših privrednica i preduzetnica, kao i širenje njihovih biznisa na međunarodna tržišta", rekla je Simanićeva.

Ona je podsetila da je u Srbiji pokrenuta i inicijativa WOBA (Women on boards Adria) usmerena na veće uključivanje žena u svim sferama.

"Na nama je da kreiramo šanse i mogućnosti za naše preduzetnice, a na njima je da te šanse i mogućnosti što bolje i kvalitetnije iskoriste i na taj način unaprede svoje poslovanje", navela je Simanićeva.

U okviru posete Kanu, Simanićeva je sa predstavnicima organizacije "Female Quatien" i projekta "Water Woman" razgovarala o mogućnosti uključivanja srpskih preduzetnica u ovaj projekat koji se bavi održivom budućnošću.

Ona je razgovarala i sa srpskim preduzetnicama koje posluju u Francuskoj Jelenom Mandić i Ivanom Labiom, članicom organizacije "Women of Monaco" koja je nedavno dobila priznanje za svoj "Green energy" projekat.

"Važna nam je podrška naših uspešnih poslovnih žena u Francuskoj, jer one mogu svojim kontaktima mnogo da pomognu našim preduzetnicama u poslovanju. Naredne godine planiramo, uz njihovu pomoć i podršku, B2B sastanke sa nekim od najuspešnijih poslovnih žena iz njihovih udruženja", zaključila je Simanićeva.

Predsednica Asocijacije "100 Žena Davosa" Anino Amuva istakla je da je ova asocijacija posvećena razvoju ženskog biznisa i pružanju podrške preduzetnicama i najavila niz budućih, zajedničkih aktivnosti usmerenih na ekonomskom osnaživanje i umrežavanje žena preduzetnica.