1. jul 2024 15:47

Martinović: Svetska banka će dodatno finansirati Projekat konkurentne poljoprivrede Srbije

Izvor: TANJUG

podeli vest

Martinović: Svetska banka će dodatno finansirati Projekat konkurentne poljoprivrede Srbije

Foto: TANJUG/NEMANJA JOVANOVIĆ

BEOGRAD - Svetska banka je spremna da započne pregovore sa Vladom Srbije, Ministarstvom finansija i Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede o dodatnom finansiranju Projekta konkurentne poljoprivrede Srbije (SCAP) u iznosu od 100 miliona evra, istaknuto je na današnjem sastanku ministra poljoprivrede Aleksandra Martinovića i direktora kancelarije Svetske banke u Srbiji Nikole Pontare.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, tema današnjeg sastanka bila je nastavak pregovora o dodatnom finansiranju Projekta, i s obzirom na to da je cilj osnaženje mikro, malih i srednjih poljoprivrednih proizvođača i preduzeća, kao i unapređenje poljoprivredne proizvodnje i konkurentnosti u Srbiji, istaknuto da je Svetska banka spremna da započne pregovore o dodatnom finansiranju.

Dodatno finansiranje u navedenom iznosu planirano je Zakonom o budžetu za 2024. godinu i predstavljalo bi, između ostalog, nastavak investicija u razvoj i primenu poslovnih planova unapređenja konkurentnosti i održivosti poljoprivredne proizvodnje.

Martinović je naglasio da je Svetska banka važan partner Vladi Srbije, pa je tako izrazio uverenje da će se dosadašnja uspešna saradnja na ovom, ali i drugim projektima, nastaviti i u budućnosti.