3. jul 2024 16:59

Direktorka RFZO u Selters Banji razgovarala sa posetiocima manifestacije Zdrava nacija

Izvor: TANJUG

podeli vest

Direktorka RFZO u Selters Banji razgovarala sa posetiocima manifestacije Zdrava nacija

Foto: TANJUG/RFZO/ NIKOLA PAVLOVIĆ

BEOGRAD - Direktorka Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje (RFZO) Sanja Radojević Škodrić posetila je danas Institut za rehabilitaciju Selters Banja Mladenovac i tom prilikom razgovarala sa korisnicima i posetiocima manifestacije "Zdrava nacija".

"Banje Srbije su pravi dragulj i to ne samo dragulj turizma, već i dragulj zdravstva, jer se ovde obavlja lečenje posle različitih teških stanja i oboljenja, kao i rehabilitacija", rekla je Radojević Škodrić.

Kako je saopšteno iz RFZO, Radojević Škodrić je kazala da se u Selters banju o trošku RFZO šalju osiguranici zbog neuroloških i raznih reumatoloških stanja, kao što je reumatoidni artritis.

"Jako uspešno se oporavljaju pacijenti posle operacija kukova i kolena. Uspešni su rezultati kod plućnih bolesti, kao što su astma i jedna retka bolest, cistična fibroza. Takođe, ovde se obavlja rehabilitacija dece i onkoloških mladih pacijenata", dodala je ona.

Direktorka RFZO i v.d. direktora Instituta Selters Mladenovac Snežana Kostić saglasile su se da bi prevencija i zdrav stil života trebalo da budu prioritet svakom pojedincu, jer prevencija i rano otkrivanje bolesti mogu svakome produžiti život.