11. decembar 2023 12:41

Hemofarm u 2023. ostvario dvocifreni rast, godinu završava kao regionalni lider

Izvor: TANJUG

podeli vest

Hemofarm u 2023. ostvario dvocifreni rast, godinu završava kao regionalni lider

Foto: TANJUG/SOL PRODUKCIJA/ NIKOLA ILIĆ

BEOGRAD - Kompanija Hemofarm je u 2023. godini ostvarila dvocifreni rast sa 7.8 milijardi proizvedenih jedinica, saopštila je ta kompanija i istakla da time još jednu godinu završava kao regionalni lider.

Generalni direktor Hemofarma Ronald Zeliger naveo je da je u ovoj godini u Hemofarm investirano više od 36 miliona evra.

"Za naredni period je već predviđeno dodatnih 100 miliona evra. Planirana investicija će od naše kompanije napraviti mega-fabriku, čak i u svetskim okvirima. Ovo je samo još jedna potvrda našeg opredeljenja za tržište Srbije i region zapadnog Balkana", rekao je Zeliger.

On je dodao i da je Hemofarm sa svojim proizvodima prisutan na skoro 40 tržišta sveta i da se ubraja u najveće farmaceutske proizvođače regiona.

Kako je istakao Zeliger, kompanija će nastaviti da bude najodlučniji borac za zdravlje ljudi.

„Nastavićemo da razvijamo Hemofarm kao modernu i odgovornu kompaniju i da, kao rodonačelnik održivog poslovanja na ovim prostorima, edukujemo i druge na tom putu", rekao je on.

Iz Hemofarma navode da je ova godina bila značajna i po mnogim jubilejima, uključujući to što je brend Probiotic proslavio 20 godina postojanja, kao prvi i najprodavaniji probiotik na srpskom tržištu.

Takođe, kompanija je u oktobru predstavila i STADA EXPO multimedijalnu platformu, u kojoj posetioci mogu da dožive održivi razvoj na jedinstven način i da se upoznaju kako se Hemofarm bori za bolju budućnost svih, a koja će široj javnosti u Srbiji biti dostupna u 2024. godini.

Zauzimajući više od 70 odsto ukupnog izvoza farmaceutskih proizvoda iz zemlje, Hemofarm je jedan od najvećih srpskih izvoznika, ističe se u saopštenju.

Kako se navodi, kompanija posluje na četiri kontinenta i ima tim koji čini više od 4.000 zaposlenih.

Kao deo STADA grupe, Hemofarm predstavlja jednu od najvećih nemačkih investicija, a samo od 2006. godine u Hemofarm je investirano više od 450 miliona evra, navodi se u saopštenju kompanije.