5. oktobar 2023 15:39

Članovi evropske delegacije obišli rekonstruisanu bolnicu u Trsteniku

Izvor: TANJUG

podeli vest

Članovi evropske delegacije obišli rekonstruisanu bolnicu u Trsteniku

Foto: Tanjug video

TRSTENIK - Rekonstruisanu bolnicu u Trsteniku, koja je obnovljena u okviru projekta evropske podrške EUPRO+, danas su posetili članovi Delegacije EU u Srbiji.

Šef Odeljenja za saradnju Delegacije Evropske unije u Srbiji Nikola Bertolini izjavio je da je veoma srećan zbog toga što je ovaj projekat uspešno realizovan i što je EU mogla da pruži konkretan doprinos opštini.

Bertolini je tokom posete delegacije opštini Trstenik rekao i da je zdravlje svih građana na prvom mestu.

"I upravo zbog toga izražavamo ovoliku radost, zato što je opština sa nama uspela da rekonstruiše ovaj objekat, koji sada može da primi ljude kojima je to neophodno", kazao je Bertolini.

Članove delegacije ugostio je Dejan Rakovac, zamenik predsednika opštine Trstenik, koji je izjavio da je pre svega zahvalan na svemu što je urađeno za opštinu.

U Dom zdravlja EU je uložila 171.000 evra, rekao je Rakovac i dodao da je najveći deo donacija otišao na rekonstrukciju stolarije i dela krova.

Rakovac i evropska delegacija imali su najpre sastanak u opštini, gde su, kako je rekao, pričali o realizovanim projektima, kao i o onima koje bi tek trebalo da realizuju, a koji su važni za Trstenik, posle čega su posetili dom zdravlja.

Bertolinija i članove delegacije pozdravila je i direktorka Doma zdravlja u Trsteniku Žaklina Ristić koja je rekla da su završetkom radova finansiranih putem projekta EUPRO+ zdravstveni radnici dobili ogroman benefit.

"Benefit su dobili i naši korisnici, odnosno pacijenti. Stolarija koju smo imali do nedavno je bila neadekvatna i zimi prostorije nisu mogle da se zagreju, tako da smo mali praktično nemoguće uslove za rad", istakla je direktorka Doma zdravlja u Trsteniku.