5. decembar 2022 10:10

Maja Gojković čestitala 70 godina postojanja Muzeju Nikole Tesle

Izvor: TANJUG

podeli vest

Maja Gojković čestitala 70 godina postojanja Muzeju Nikole Tesle

Foto: TANJUG/STRAHINJA AĆIMOVIĆ

BEOGRAD - Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka kulture Maja Gojković uputila je čestitku povodom obeležavanja 70 godina Muzeja Nikole Tesle. 

"Izuzetno mi je zadovoljstvo da svim zaposlenima u Muzeju Nikole Tesle čestitam važan jubilej sedam decenija Muzeja, koji čuva sećanje na srpskog naučnika i  jednog od najblistavijih umova čovečanstva. Od 1952. godine, kada je doneta odluka o formiranju ove po svemu jedinstvene institucije kulture ne samo u Srbiji, već i svetu, ova ustanova kulture ima nezamenjivu ulogu u očuvanju Teslinog nasleđa, a time i srpskog kulturnog nasleđa" napisala je Gojković u čestitci. 

Kako je ministarka navela "Muzej Nikole Tesle je nezaobilazno mesto susreta za sve poštovaoce Teslinog lika i dela, kao i sve one znatiželjne ljubitelje nauke i kulture, budući da svedoči o blistavim idejama, patentima i naučnim dostignućima kojima je išao ispred svog vremena i promenio do tada poznati svet".

"Srbija ima mnogo razloga za ponos što čuva sećanje na jednu od najznamenitijih ličnosti u istoriji čovečanstva. Ta odgovornost nije obaveza isključivo prema Tesli, već i nama samima i svim budućim generacijama.Uverena sam da ćete i u godinama pred nama nastaviti da na najbolji način, predanim i posvećenim radom, predstavljate vrednu zaostavštinu domaćoj i svetskoj javnosti", piše Gojković.