5. jul 2024 11:34

Audio-vizuelna izložba "Futrospektiva" biće postavljena od petog do 10. jula u tržnom centru Galerija

Izvor: TANJUG

podeli vest

Audio-vizuelna izložba "Futrospektiva" biće postavljena od petog do 10. jula u tržnom centru Galerija

Foto: Tanjug video

BEOGRAD - Audio-vizuelna izložba "Futrospektiva", koja će na velikom zidu predstaviti radove analogne i digitalne umetnosti, biće postavljena od petog do 10. jula u tržnom centru "Galerija".

Jedan od radova na ovoj izložbi, koju zajedno organizuju galerije "Monolog" i "Štab", biće i video klipovi predsednika Privredne komore Srbije Marka Čadeža, koje on objavljuje na Instagram nalogu "Instanomad".

"Svako od nas može da izrazi sebe kroz ovu vrstu vizuelne umetnosti. To ne zavisi od toga da li ste umetnik ili ne, već od načina na koji sami kreirate svoju realnost i koliko uspevate da je vidite iz mnogo uglova. Od samog fizičkog doživljaja, do toga kako događaji generisani iz vaše prošlosti, vašeg detinjstva, emotivnog stanja preživljavaju vaše doživljaje. I zato mi je drago što imam priliku da pokažem i neku svoju konfuziju u ovom velikom prostoru", rekao je Čadež.

Direktor galerije "Monolog" Denis Leo Hegić kaže da će izložba prikazati fuziju analogne i digitalne umetnosti, koja pokazuje slova i reči pesnika, piksele i platna slikara, pokrete i bajtove performans umetnika.

"I to istovremeno u galerijama 'Štab' i 'Monolog'. Dođite da pogledamo zajedno u budućnost", poručio je Hegić.