1. avgust 2023 13:58

Dunav film fest biće održan od 22. do 27. avgusta u Smederevu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Dunav film fest biće održan od 22. do 27. avgusta u Smederevu

Foto: PROMO

SMEDEREVO - Šesti Dunav film fest biće održan od 22. do 27. avgusta u Smederevu, sa 35 ostvarenja u četiri programske celine, najavili su danas organizatori.

U Glavnom programu je, između ostalih, film "Tačka povratka“ (Restore Point) reditelja Roberta Hloza, smešten u 2041. godinu kada je svet na ivici propasti, kao i "Plastično nebo“ Tibora Banockog i Šarlote Sabo koji se dešava u 2123. godini u postapokaliptičnoj Budimpešti, kaže se u saopštenju.

"Film 'Da li me voliš?' Tonje Najabrove prati tinejdžerku Kiru čiji život počinje da se menja kada otkrije da njen otac ima ljubavnicu. Još jedno ostvarenje koje će biti prikazano je i 'Nula kalorija' Džesike Hausner", saopštio je Dunav film fest.

Kako je najavljeno, Glavni program biće u Malom gradu Smederevske tvrđave, dok su filmovi programa "Neprolazni" u Dunavskom parku, na Platou kod Кarađorđevog duda ide programska celina "Porodica na okupu", a na letnjoj sceni i u bioskopu Centra za kulturu Smederevo je "Reka-pitulacija".

Festival će prikazivanjem "Osam i po“ Federika Felinija obeležiti 60 godina od premijere filma i 30 godina od smrti slavnog italijanskog filmskog reditelja i scenariste, a posetioci će moći da vide i film "Novac“ Robera Bresona.

"Festival je takmičarskog karaktera i žiri svake godine čine relevantni filmski radnici koji će dodeliti nagradu Dunavska lađa za najbolji film u takmičarskoj selekciji", kaže se u saopštenju.