27. septembar 2023 15:30

Japansko-srpski festival filma od 8. do 12. novembra u Beogradu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Japansko-srpski festival filma od 8. do 12. novembra u Beogradu

Foto: PROMO

BEOGRAD - Jubilarni deseti Japansko-srpski festival filma (JSFF) biće održan od 8. do 12. novembra, sa projekcijama u Jugoslovenskoj kinoteci i Sinepleks (Cineplexx) Galeriji, najavili su danas organizatori.

JSFF će prikazati filmove "najnovije srpske i japanske produkcije", a tema festivala je "Trajanje", budući da je njegovih deset godina "svedočanstvo trajnog uticaja koji je imao na promovisanje kulturne razmene između dve zemlje", navodi se u saopštenju.

"I ne samo na JSFF-u, već i u svetskoj kinematografiji, trajanje je faktor koji pretvara ispričane priče u legende, ukazuje na iskonske vrednosti koje opstaju kroz vreme i postaje dokaz uspeha", ocenjeno je u saopštenju.

Kako je najavljeno, JSFF će dodeliti nagrade za najbolji dugometražni srpski i japanski film, zatim tri nagrade u kategoriji  kratkometražnog filma i počasnu nagradu.

JSFF je tematski festival kulturne razmene sa fokusom na filmsku umetnost, koji se dešava u Beogradu i Tokiju u organizaciji Udruženja za razvoj umetnosti i kulture "Cultcrave" i uz podršku Ministarstva kulture Srbije i Grada Beograda.