17. novembar 2023 12:28

Kosovo i Metohija filmski festival od 21. do 23. novembra u Gračanici

Izvor: TANJUG

podeli vest

Kosovo i Metohija filmski festival od 21. do 23. novembra u Gračanici

Foto: Kosovo i Metohija međunarodni filmski festival, promo

GRAČANICA - Kosovo i Metohija međunarodni filmski festival, pod sloganom "Ovde”, biće održan od 21. do 23. novembra u Gračanici, uz učešće devet filmova, najavili su danas organizatori.

Svečano otvaranje festivala 21. novembar (21:00) pripalo je srpskom kandidatu za Oskara "Što se bore misli moje“ reditelja Milorada Milinkovića, kaže se u saopštenju.

Prvog dana festivala su na programu (17:00) "Buntovnica“ Šarlote Regan, komedija o ocu i ćerki u predgrađu Londona, i (19:00) ostvarenje Dušana Zorića i Matije Gluščevića "Da li ste videli ovu ženu?“, saopštili su organizatori.

Kako je najavljeno, drugog dana u dečijem programu je porodična avantura "Dnevnik Pauline P“, film snimljen po istoimenoj knjizi Sanje Polak, u režiji Nevena Hitreca, a sledi "Ovuda će proći put“ Nine Ognjanović, dok veče zatvara ratna drama Radoša Bajića "Heroji Halijarda“.

Poslednjeg dana biće prikazani "Slučaj Tesla“, u režiji Andreja Hadživasileva, zatim "3211“ Andrijane Stojković i Danila Bećkovića, a deveti Kosovo i Metohija međunarodni filmski festival zatvaraju "Čuvari formule" Dragana Bjelogrlića.

Festival čiji je cilj jačanje kulturne ponude i podizanje svesti o kulturnom diverzitetu u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji, organizuje Evropski kulturni forum i Dom kulture Gračanica, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Srbije.