21. oktobar 2024 14:30

Nikola Selaković i Željka Stojičić otvorili štand Republike Srpske na Sajmu knjiga

Izvor: TANJUG

podeli vest

Nikola Selaković i Željka Stojičić otvorili štand Republike Srpske na Sajmu knjiga

Foto: TANJUG/JOVANA KULAŠEVIĆ

BEOGRAD - Ministar kulture u Vladi Republike Srbije Nikola Selaković otvorio je sa ministarkom prosvjete i kulture u Vladi Republike Srpske Željkom Stojičić nastup Republike Srpske na 67. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga.

Tom prilikom ministar Selaković je istakao da su fraze ostale iza nas i da je kulturna saradnja između Republike Srbije i Republike Srpske danas zaista onakva kakva treba da bude – neprestana izražavajući zadovoljstvo što Republika Srpska na 67. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga 14. put uzastopno predstavlja svoju idavačku produkciju.

"U organizaciji Predstavnišva Republike Srpske u Beogradu pod sloganom 'Otadžbina je veza koja nas spaja sa ljudima našeg roda i jezika’ iz prvog broja Kočićeve 'Otadžbine' izdvačka produkcija Republike Srpske i na ovoj manifestaciji knjige i znanja još jednom naglašava značaj negovanja i očuvanja srpskog jezika i pisma, sabornosti i nacionalnog jedinstva kao najstabilnijih oslonaca u trajanju i napretku jednog naroda i države", rekao je Selaković i dodao da je izdavačka delatnost Republike Srpske impresivna, a da je kao pripadnik istog naroda ponosan na Republiku Srpsku i na ono što uspeva da iznedri.

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa