23. februar 2023 10:08

Кoncert violinistkinje Anje Ovaskainen večeras u Istorijskom muzeju Srbije

Izvor: TANJUG

podeli vest

Кoncert violinistkinje Anje Ovaskainen večeras u Istorijskom muzeju Srbije

Foto: Shutterstock.com/furtseff, ilustracija

BEOGRAD - Koncert violinistkinje Anje Ovaskainen uz klavirsku saradnju Ukija Ovaskainena, u okviru treće sezone ciklusa "Muzikom kroz muzej", održaće se večeras u Istorijskom muzej Srbije.

Nakon izvanrednih koncerata mladih umetnika u prethodnoj sezoni, publika će biti u prilici da se upozna i sa darovitom višestruko nagrađivanom mladom violinistkinjom Anjom Ovaskainen.

Na programu su kompozicije Petra Iliča Čajkovskog i Morisa Ravela, a pored njih, kao već prepoznatljiva osobenost koncerata u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej”, biće izvedena i kompozicija iznenađenja iz muzičke arhivske građe Istorijskog muzeja Srbije.

Zbog ograničenog broja mesta, zainteresovani građani, koji žele uživo da prisustvuju koncertu, moraju da rezervišu mesto.Svi koji nisu u mogućnosti da prisustvuju koncertu biće u prilici da pogledaju koncert na Jutjub kanalu Istorijskog muzeja Srbije već u petak, 24. februara.

Nedavno je iz štampe izašla interaktivna monografija "Muzikom kroz muzej", koja putem QR kodova pruža mogućnost čitaocima da uživaju u koncertima iz prve dve sezone ciklusa.