24. maj 2023 21:14

Nikola Čuturilo Čutura održao koncert u Studiju 6 Radio Beograda

Izvor: TANJUG

podeli vest

Nikola Čuturilo Čutura održao koncert u Studiju 6 Radio Beograda

Foto: Shutterstock.com/Gallks, ilustracija

BEOGRAD - Rok muzičar Nikola Čuturilo Čutura održao je danas specijalan, intiman akustični koncert za prijatelje u Studiju 6 Radio Beograda, kao prvi umetnik koji je nastupio u okviru proslave 99 godina postojanja ove medijske kuće.

Ovim nastupom je na neki način delimično iskombinovao promociju najnovijeg "živog" albuma "Ljuti Jam (Live)" i studijskog materijala "Priče iz Depoa" (2021), oba u izdanju diskografske kuće "Lampshade Media".

"Dobro veče, dobri ljudi. Drago mi je da ste došli večeras. Ono što je sigurno jeste da ste sa nama bezbedni narednih 60, 70 minuta", poručio je Čuturilo pre prvih taktova i melodija.

Koncert je započet sa pesmom "Budi se", da bi nežno svima poručio "Ne brini", zaplivao kroz "Reku ljubavi" i zaplovio spokojno na "More".

"Kada smo dobili ponudu da sviramo večeras kao prvi u nizu povodom obeležavanja 99 godina Radio Beograda, ozbiljno smo se zabrinuli i zapitali zašto baš mi da otvorimo tu seriju koncerata. Onda smo se odlučili da sviramo Unplugged koncert, jer je sam ambijent Studija 6 idealan za takvu svirku. Na koncertu će biti neke kompozicije koje nismo često svirali uživo. Zato isključite ovde vaše mobilne telefone, a uključite slušne aparate", duhovito je napomenuo rok umetnik, pevač, kompozitor, gitarista, tekstopisac.

Pesmu "Samo ti znaš" autor je približio kao jednu lepu ljubavnu, dodajući da misli da su sve njegove angažovane numere zapravo ljubavne, jer "moramo celog života da se borimo za ljubav, kao i slobodu".

"'Ljuti Jam' je moje prvo live izdanje i mnogo mu se radujem. Što sam stariji, živi nastupi su mi sve važniji i svaki sledeći donosi dragoceno iskustvo, neizmerno zadovoljstvo i sreću. To su jedini trenuci u vremenu u kojima zaboravljam na sve", nedavno je istakao povodom izlaska live albuma.

Repertoar pesama na ovoj svirci uključio je naslov "Patetična", a pevao je pomalo "Tiho".

Nikola Čuturilo je uzeo svoj "Kišsobran", ukrcao se na rokerski "Brod" da bi se vratio u daleku prošlost sa svojim hitom "Da kažem ti".

Album "Ljuti Jam" je prema konceptu podeljen u dve celine i dva diska - na prvom su pesme starijeg opusa iz bogatog stvaralaštva Nikole Čuturila, dok se pesme novijeg albuma "Priče iz Depoa" nalaze na drugom.

Čuturilo je na kraju najavio zvaničnu koncertnu promociju živog albuma "Ljuti Jam" za 8. jun u beogradskom klubu Antishop Elektropionir i za 10. jun celovecernji nastup u zemunskom rok klubu Fest.

Na samom finalu koncerta od skoro 90 minuta, Čutura i ekipa su očitali jednu životnu iskustvenu lekciju - "Slušaj me sine", uz osvešćene angažovane teme - "Neko kao ja", da bi u finišu svirke svima poželeli - "Dobar dan".

Od poznatih ličnosti na koncertu večeras su bili Milan Đurđević i Saša Ranđelović Ranđa iz benda "Neverne bebe", braća Dragi i Žika Jelić ("YU Grupa"), Miroslav Cvetković Cvele (do nedavno basista benda "Bajaga i instruktori"), muzičar i izdavač Goran Jović (kuća "Fidbox"), muzički publicisti Petar Janjatović, Bane Lokner, Ivan Ivačković, bivši muzičar, pisac i novinar Branko Rosić, rok fotograf Brian Rašić i drugi.