30. januar 2024 16:25

Džez sastav "Gis Maj Es" održaće koncert 6. februara u klubu BitefArtCafe

Izvor: TANJUG

podeli vest

Džez sastav "Gis Maj Es" održaće koncert 6. februara u klubu BitefArtCafe

Foto: BitefArtCafe, promo

BEOGRAD - Džez bend "Gis Maj Es" održaće koncert 6. februara u Beogradu na sceni kluba BitefArtCafe, saopštili su danas organizatori.

Nakon šest godina pauze, navedeni fjužn džez sastav će imati taj povratnički nastup u prestonici, a intrigantno ime grupe asocira na dobro poznatu frazu, mada je zapravo u pitanju igra reči, naziva akorda i nota.

Kvartet bend "Gis Maj Es" sastavljen je od virtuoza na instrumentima, okuplja neke od važnijih muzičara u regionu koji su nezavisno od grupe, angažovani na različitim muzičkim projektima.

Sastav čine: klavijaturista Sloba Dragović, bubnjar Mladen Dragović, bas gitarista Bane Marković, kao i na električnoj gitari Gagi Hajnrih, a muzičari će na najavljenom koncertu premijerno izvesti svoj poslednji album "Discovery", koji je snimljen 2017., a zvanično objavljen 2019. godine.

Osim poslednjeg studijskog materijala, "Gis Maj Es" će publiku povesti kroz retrospektivu svoje karijere, izvodeći poznate kompozicije "Start Game", "Unreachable", kao i hitove sa njihovog prvog albuma "Spaced Out" (2011).

Bend je stekao veliku popularnost učešćem na koncertu "Iza Horizonta" 2016. godine u Sava centru, koji je bio posvećen kompozitoru Lazi Ristovskom.