25. jun 2024 11:17

Didžej Velja Mijanović nastupa 27. juna kod Muzeja Jugoslavije

Izvor: TANJUG

podeli vest

Didžej Velja Mijanović nastupa 27. juna kod Muzeja Jugoslavije

Foto: VeljaM muzej/Promo

BEOGRAD - Muzej Jugoslavije saopštio je danas da će, u okviru njegovog programa "Leto u muzeYU", u okviru matine žurke 27. juna (17:00) nastupiti didžej Velja Mijanović, uz slobodan ulaz u Parku skulptura.

"Povod za žurku je ambijentalna zvučna instalacija na našoj osnovnoj postavci 'Muzejska laboratorija', koja je rezultat saradnje tima Muzeja sa Mijanovićem", rečeno je u saopštenju.

Kako je najavljeno, na početku programa kustosi će premijerno predstaviti nove elemente postavke u Starom muzeju, a posetioci će u toku celog trajanja matinea moći da posete sve izložbe u Muzeju Jugoslavije.

"Inicijalna ideja za pokretanje saradnje je promocija muzejske Arhive usmenih svedočanstava koja se razvija već dugi niz godina. Cilj je da arhiva podstakne, zabeleži i sačuva različita sećanja i iskustva života u Jugoslaviji", saopštio je muzej.

Kako je navedeno, deo saradnje obuhvatio je i digitalizaciju postojećih fonografskih zapisa iz zbirki muzeja, uz posebnu zahvalnost Radio Beogradu na ustupljenoj audio građi iz njihove arhive.

Tim Muzeja Jugoslavije Dušan Jevtić i Sara Sopić realizuje program "Leto u mujeYU" sa idejom da ga kroz različite događaje afirmiše kao mesto za druženje i zabavu, i da testira mogućnosti interpretacije jugoslovenskog nasleđa kroz saradnju sa relevantnim umetnicima iz regiona.